Remek mérkőzésen győztük le a spanyolokat.

HUN-ESP_32-31_20121207_125

Magyarország 32-31 (17-14) Spanyolország
Fradista gólok: Tomori 12, Szamoránsky 4, Szucsánszki 3, Vérten 1 ill. Pena 5

Galéria: Lendvai Robi, handball.hu

handball.hu: Furcsa, mert mindenki a horvátok elleni első mérkőzésen várt győzelmet a csapattól, aztán az azóta történtek felrúgták a papírformát…
Tomori Zsuzsanna: Igen, de ez az eredmény semmissé fog válni, ha nyernek a németek, ebben nagyon bízom is, és kivételesen most nagyon szurkolok nekik. Nagyon büszke vagyok a csajokra. A horvátok elleni meccsen igazán elfáradtam, sokat ütköztem, sok ütést kaptam, ezért a németek elleni meccs nem jött ki támadásban, de nagyon örülök neki, hogy fel tudtam frissülni, és a spanyol meccsen segíteni tudtam a csapatnak. Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen is csapatként működtünk. Amikor kezdett élesedni a helyzet, mindig volt, aki gólt lőtt, mindig kivédekeztük.

Úgy érzem, hogy a magyar női válogatottban most tényleg megvan az a morál, amiről eddig csak beszéltek. Van bennünk erő, jön a kispadról a biztatás, hátulról, egymásnak is mondjuk. Sok mindenre képes ez a csapat. A horvátok elleni meccs után nagyon szépen felálltunk. Akkor dühösek voltunk, mert sok buta hibát követtünk el. Ha így tudunk játszani egy 5-1-es spanyol védelem ellen, akkor nem tudom, mi volt az akadálya annak, hogy a horvátok ellen ne ez jöjjön ki, de ezzel már nem is akarok foglalkozni.

Ha így tudunk játszani egy olimpiai harmadik helyezett ellen, egy Németországon át tudunk gázolni, akkor ezen az Eb-n sokra hivatott ez a válogatott, de mindig csak a következő meccsre szeretnék koncentrálni, most már nem álmodozom. Egyelőre a vasárnapi meccs a legfontosabb. Ha a középdöntőben nyerünk egy meccset, akkor már nagy sanszunk van a legjobb négybe kerülésre. Ott meg már minden csak azon múlik, hogy mennyire sikerül felfrissülnünk.

handball.hu: Mennyire kell tartanunk középdöntőbeli ellenfeleinktől?
Tomori: Montenegró nagyon erős, mert a magja együtt kézilabdázik a Podgoricában már négy-öt éve, és Bulatovic kiváló játékos. Azt mondom, hogy az oroszok ellen most hatalmas esélyünk van, ha odafigyelünk, azt a meccset mindenképpen nyernünk kell. A románok ellen tudunk egy ki-ki meccset játszani, és a végén remélem, hogy Montenegróval mérkőzünk meg, mert bízom benne, hogy az már csak a felszabadult játékról fog szólni, illetve arról, hogy készüljünk tovább.

handball.hu: Meccsről-meccsre jobban játszol, ezek szerint sikerült Magatokat rendesen kipihenni a BL-terhelés után?
Tomori: Én nagyon elfáradtam a horvátok elleni meccsen, annyi sok buta ütközésbe mentem bele, rengeteg “medvepuszit” kaptam, besavasodtam. A német meccsen szerencsére védekezésben tudtam segíteni. Mindig jó, ha van egy-két ember, aki húzza a csapatot, tegnapelőtt például Görbicz és Bulath, ma Görbicz, Rédei-Soós és én, fel se tudom sorolni. Csapatként működünk, de ha valakinek jobban kijön a lépés, az nem probléma, örülünk neki. Tényleg csak a csapatot tudom kiemelni, mert úgy érzem, hogy most nagyon együtt van ez a társaság. Remélem, hogy sokra hivatottak vagyunk ezen az Eb-n.

handball.hu: Az egyik olvasónk azt írta, hogy klónozni kellene, hogy csak Te legyél a pályán. Mit szólsz?
Tomori: Azért ezt nem hiszem (nevet). Kell mindenképpen egy irányító is, meg aki kivédi, összeszedi a labdát. Örülök, hogy ma kijött a lépés, remélem, hogy még lesz egy-két ilyen jó meccsem, én mindig meg fogok tenni ezért mindent.

handball.hu: Hogy érzitek Magatokat Újvidéken, milyen a szervezés?
Tomori: Ahhoz képest, hogy Szerbiában vagyunk, nagyon jó. Tökéletes a csarnok, a hotel, a sajtok. Tehát nagyon jól megszervezték, semmi problémánk nincs.

handball.hu