A Ferencváros U11-es csapata megnyerte az Újévi Focikupát.

A mai napon folytatódott az Újévi Focikupa a népligeti Elek Gyula Arénában, melyen nyolc U11-es csapat versengett a győzelemért. A tegnapi napon eldőlt, hogy csapatunk ma csoportgyőztesként az Újpest ellen játszhatott elődöntőt. A délelőtti párharcon fiataljaink 0-0-s döntetlent értek el a lilák ellen a rendes játékidőben, majd következtek a büntetők, amelyeket a Fradi jobban értékesített, így délután következhetett a döntő.

A másik elődöntőn a Budapest Honvéd játszott a Dalnoki Akadémiával, ahol szintén büntetőkkel a kispestiek kerültek a fináléba.

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is sokan kilátogattak a kézilabda csarnokba, ahol a nézők az izgalmas mérkőzések mellett két gálamérkőzést is megtekinthettek. Az elsőn az FTC u19-es csapata játszott az FTC szurkolók ellen.

A második gálameccs igazi csemege volt a fradisták számára, hiszen két FTC „all-star” csapat lépett pályára. A zöld csapatban Lisztes Krisztián, Szűcs Mihály, Wukovics László, Deszatnik Péter, Telek András labdarúgók mellett Sike András olimpiai bajnok birkózónk, valamint egykori kézilabdázónk Kökény Bea is pályára léptek. A fehér csapatban vízilabdázóink edzője, Ambrus Tamás védett, valamint Kucsera Gábor világbajnok kajakosunk mezőnyjátékosként segítette a Nyilas Elek, Albert Flórián, Keller József, Dragóner Attila, Szenes Sándor alkotta labdarúgó együttest. A két gárda mérkőzése igazi gólzáporos mérkőzést hozott, amelyen 7-7-es döntetlen született.

Az FTC „all-star” mérkőzést követően következett a döntő. A mieink jobban kezdték az összecsapást, hiszen az első félidő elején sikerült megszerezni a vezetést a Honvéd ellen. A fordulást követően nagyobb fokozatba kapcsoltak a kispestiek, a Fradi játékosai azonban jól védekeztek, sőt két szép találatnak köszönhetően sikerült tovább növelni az előnyt. A félidő végén még betalált a Honvéd, ezzel kialakult a 3-1-es végeredmény, melynek köszönhetően a Ferencváros megnyerte az Újévi Focikupát.

Keller József:” Nagyszerű rendezvényen vagyunk túl, gratulálok minden résztvevőnek. Külön öröm számomra, hogy a Fradinak sikerült megnyernie a tornát. Szeretnék ebből a kupából hagyományt teremteni, hiszen az ilyen jó hangulatú események nagyszerű élményt jelentenek a jákosoknak.”

FTC Utánpótlás Újévi Focikupa

vasárnapi eredményei

Vigaszág:

Kassa – Kolozsvár 6:0 (3:0)
Besztercebánya – Pandurii 0:4 (0:3)
Besztercebánya – Kolozsvár 3:3 (2:1) büntetőkkel 1:3
Kassa – Pandurii 1:5 (1:3)

Főág:

Ferencváros – Újpest 0:0 (0:0) büntetőkkel
Bp. Honvéd – Dalnoki Akadémia 1:1 (1:1) büntetőkkel 3:2

III. helyért:

Újpest – Dalnoki Akadémia 1:5 (1:4)

Döntő:

Ferencváros – Bp. Honvéd 3:1 (1:0)

Torna végeredménye:

1. Ferencváros
2. Bp. Honvéd
3. Dalnoki Akadémia
4. Újpest
5. Pandurii
6. Kassa
7. Kolozsvár
8. Besztercebánya

A torna legjobb kapusa: Hollókői Ádám (Ferencváros)

A torna gólkirálya: Sóvári Benedek (Dalnoki Akadémia)

A torna legjobb játékosa: Molnár Rajmund (Bp. Honvéd)

Hírdetés