Csatárunk válogatott debütálására vár.

Budapest – Nyolc év után születhet újra ferencvárosi gól a magyar labdarúgó-válogatottban. Legutóbb 2005-ben Huszti Szabolcs (29) talált be FTC-játékosként Izland kapujába a nemzeti csapat színeiben, most a zöld-fehér drukkerek legújabb kedvence, Böde Dániel (25) folytathatja a sort.
Hirdetés

Az ősszel nyolcszor eredményes támadó szerdán a törökországi Belekben a fehéroroszok elleni barátságos meccsen öltheti magára először a címeres szerelést. Meghívása érett, mivel az ősszel már Csányi Sándor (59) MLSZ-elnök is arról beszélt, hogy a csatár beférne Egervári Sándor (62) kapitány együttesébe.

– Éppen Marbellán edzőtáboroztunk a Fradival, amikor hívott a jó hírrel a válogatott menedzsere. Jólesett, hogy többen is bíztak bennem, s noha számítottam arra, hogy majd valamikor szerepet kaphatok, abban a pillanatban az a telefonhívás boldoggá tett –
idézte fel az emlékezetes esetet a nyáron Paksról a fővárosba érkező focista. – A helyzet kicsit hasonló a fél évvel ezelőttihez, akkor az Üllői útra úgy kerültem, hogy új volt a közeg, most a válogatott keretben találkozom olyan társakkal, akik eddig ellenfelek voltak.

Böde szeretne hosszú távon a nemzeti csapatban ragadni, s akár a márciusi, románok és törökök elleni vébéselejtezőkön bizonyítani. Még úgy is, hogy a jelenlegi állapot szerint a hazai meccset zárt kapuk mögött rendezik.

– Fociztam már kevés drukker előtt, de teljesen kongó lelátóra nem emlékszem pályafutásomból. Nem szabad ezzel törődni, a románok és a törökök ellen sorsdöntő összecsapásunk lesz, jó lenne ott játszani. Ha most a fehéroroszok ellen lehetőséget kapok, akkor csak rajtam múlik, hogy mi lesz a sorsom. Szeretnék pályára lépni, és persze gólt rúgni
– mondta a játékos.

Böde a héten kétszer utazik Belekbe, mivel klubcsapatával is ott készül a tavaszi szezonra. Azt azonban nem teheti meg, hogy Törökországban várja meg a zöld-fehér társakat.

– A szerdai meccs után hazarepülünk, mivel a csütörtöki edzést nem hagyhatom ki. Pénteken újra Belek lesz az úti cél. Ugyanez vár Eisemann László masszőrünkre is, aki rajtam kívül az egyetlen fradista most a válogatottban –
tette hozzá Böde.

forrás: blikk.hu

Reklámok