A Ferencváros női kézilabdacsapata vasárnap este fantasztikus győzelmet aratott a Bajnokok Ligája középdöntőjében a sorozat egyik legfőbb esélyesének tartott román Valcea otthonában. A siker egyik legfőbb letéteményese a mind védekezésben, mind támadásban kitűnő teljesítményt nyújtó Cifra Anita volt.

– Fantasztikus mérkőzés volt – kezdte atalálkozó értékelését az FTC válogatott beállója.- Úgy gondolom, hogy a győzelmet mar az elején megalapoztuk. Nagyon jól összeállt a védekezésünk: amihez kiváló kapusteljesítmény párosult. Ezzel hamar a kedvüket szegtük a románoknak, hibára kényszerítettek őket, ziccereket, hétmétereseket hibáztak el. A védekezés tehát rendben volt, támadásban pedig ahogy siker ült felgyorsítanunk a játékot, helyzeteket alakítottunk ki, es több jó egyéni teljesítménynek is köszönhetően szintén megjött a várt eredmény. Januárjában nem úgy futott a szekér, ahogy szerettük volna, a bajnoki meccseken voltak hullámvölgyek, a védekezésünk több alkalommal is katasztrofális volt, de ennek a mai meccsen nyoma sem volt, szívvel-lélekkel küzdöttünk. A felkészülésnek mondhatni a szokványos volt, a szerdai bajnokin követően minden nap videóztunk, kielemeztük az ellenfél játékának erősségeit.

– A második félidő legelején megkaptad a második kétperced, félő volt tehát, hogy nem játszhatott végig a mérkőzést, ami nyilván nagy vérveszteség lett volna a csapat számára.

– Elek Gábor azt kérte, védekeztek továbbra is teljes erőbedobással, tart ameddig tart számomra a mérkőzés, vállalva a kockázatát annak, hogy idő előtt kiszállok piros lappal. Természetesen próbáltam fokozottan figyelni arra, hogy ne kövessék el olyan szabálytalanságot, ami kiállítást vonhat maga után, szerettem volna mindenképpen végigjátszani a meccset.

– Hogy egy közelmúltbeli eseményről is szót ejtsünk: nemrég hosszabbítottad meg a szerződésed újabb három évvel. Gondolom, az ilyen hőfokú, ekkora térre menő meccseken aratott győzelmek csak megerősítenek abban, hogy helyesen döntöttél…

– Ilyen közegben mindig élmény pályára lepni, a teltházas BL- meccsek hangulata semmihez sem fogható. Nem beszélve a szurkolókról, akik nagyon nagy számban kísértek el minket ilyen messzire, és ez mar nem az első ilyen alkalom. Nagyon élvezetes mérkőzés volt, remélem, meg sok ilyenben lesz részem!

forrás: sportmenu.net

Reklámok