Szlovák élvonalbeli gárdával találkozunk, vegyes összeállításban lépünk pályára. .

Mivel helyszíni közvetítést most nem tudunk adni, a fradi.hu és a csakafoci.hu beszámolóját vesszük alapul, remélhetőleg helyszínen lévők hozzászólásai segítik a képet színesíteni.

FTC: Ranilovic – Gárdos, Gyömbér, Fell, Sváb – Jovanovic, Cukic – Hakola, Somalia, Orosz M. – Peric

Csapatunk Lipótra utazott, hogy a szlovák élvonalban szereplő MFK Ruzomberok ellen játsszon felkészülési mérkőzést. Csapatunkat parádés körülmények fogadták Lipóton, ahol a helyi Futball Center Edzőközpont szervezői remek minőségű füves pályát biztosítanak a csapatok számára – tehát a mérkőzést nem műfüvön rendezik meg.

Az edzőkomplexum egyébként – remek infrastruktúrájával, műfüves és füves pályáival – üde színfoltja a magyar futballnak, nem véletlen, hogy több csapat is itt edzőtáborozik.

Ricardo Moniz kihirdette kezdőcsapatát, amelyben ezúttal helyet kapott Gárdos András, Sváb Dániel és Juha Hakola is.

I. félidő

A rózsahegyiek tiszta fehérben, míg a mieink az idegenbeli zöld mezben lépnek pályára. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Vladan Cukic viseli.

A találkozót csapatunk kezdte. Az első percekben ellenfelünk egy veszélyes szabadrúgással, majd egy gyenge átlövéssel próbálkozott, de egyikből sem alakult ki nagyobb baj a kapunk előtt.

A 9. percben a mieink egy gyors ellentámadással lódultak meg Somalia vezetésével, amit követően Orosz lekészített labdáját Cukic lőtte a kapu fölé belsővel.

A szlovákiai csapat irányított az első tíz percben.

Egy perccel később támadósorunk ismét könnyedén átfűzte a rózsahegyi védelmet, Hakola keresztlabdája Oroszhoz került, aki a tizenhatoson belülről a kapuba lőtt (1-0).

A játékosok életét nem könnyíti meg a húsba hasító fagyos szél, de szerencsére a szép számú fradista szurkolóhad megtalálta a hideg elviselésének módját.

Junior Fell passzolt el egy labdát, a szlovákok egyből indítottak belőle a bal oldalon, az akció végén Mukendi fejelt fölé.

A 19. percben Peric vett mellre egy előreívelt labdát, majd a tizenhatoson belülre érve a jobb alsóba lőtt – a találatot ugyanakkor a játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A félidő felénél Mukendi lőtt tisztán, hét méterről a kapunk fölé, majd pár perccel később Hakola 17 méterről megeresztett szabadrúgását fogta a vendégek kapusa. Eddig dominálunk.

2-0 – Somalia

A 33. percben Cukic végzett el gyorsan a félpálya környékéről egy szabadrúgást, a jobb oldalon meglóduló Hakola levette a labdát, majd a legjobb ütemben indította a védőfalból kimozduló Somaliát, aki a tizenhatoson belülről, kissé jobbról a hálóba lőtt, a kapus csak belekapni tudott a labdába, de hárítani már nem (2-0).

Nem sokkal később Gárdos lőtt kapura szinte az oldalvonal mellől, a tizenhatos sarkának környékéről, de a rózsahegyi kapus szögletre tudta tolni a labdát.

A játékrész hajrájában Somalia hozta magát lövőhelyzetbe egy testcsellel, majd 18 méterről a jobb alsó mellé lőtt laposan.

Szünetben 2-0

II. félidő

A szünetben Kunsági Roland és Simita Gergő állt be, Ranilovic és Gárdos megy le.
Az újrakezdést a rózsahegyiek egy átlövéssel indították, ami az oldalhálónkban landolt.

Ott a harmadik is!!!!!!

Az 55. percben Hakola és Jovanovic játszott össze csodálatosan, majd Jovanovic egy elérhetetlennek tűnő labdát adott Somaliának, aki azonban rástartolt a labdára, és hatalmas hátrányát ledolgozva egyszerre ért oda az ellenfél kapusával a labdához. A tizenhatoson belül megvívott csatából Somalia jött ki jobban, aki ügyesen elkanalazta a labdát, Perichez tálalt, aki a bal felsőbe lőtt (3-0).

Pár perccel később Jovanovic szólalkozott össze a nála két-három fejjel magasabb Mukendivel. Bár szerb légiósunk nem szorult védelemre, pár másodperc alatt négy-öt csapattársa termett a helyszínen védelmére.

A 60. percben a második csapatunkban futballozó fiatal Majzik Adrián állt be Fell helyett.

Szépített a felvidéki csapat. 3-1

Egy Ruzembok-támadásnál “szerencsésen” Serecinhez került a labda, aki 13 méterről, jobbról a jobb alsóba tekert (3-2).

Somaliát aprítják a darabos védők… Nehéz tartani, így rövid időn belül kétszer is ápolni kellett egy-egy ütemtelen belépőt követően.

Nem megy ez nekünk előnyből, kiegyenlítettek…
A 75. percben Janso passzolt az ötös előtt érkező Lovashoz, aki a jobb alsóba belsőzött (3-3).

A 80. percben Sváb mentett a gólvonalról egy fejesnél, majd a túloldalon Orosz lövését blokkolták. A következő támadásnál Somalia veszélyeztetett fejjel, majd Orosz lőtt távolról a kapu fölé.

A hajrára újabb két fiatal: Peszmeg Viktor és Nehéz Máté álltak be.

Kemény meccs lehet, az ellenféltől cserével már kiállítottak egy játékost, most ismét magasra csaptak az indulatok a játékosok között.

A végén nem sikerült megtartani csapatunknak előnyét, ebből is kell tanulnunk, még ha tudjuk, hogy milyen összeállításban is léptünk pályára, illetve, hogy sok volt a csere. Várjuk a helyszínen szurkolók értékelését.

Reklámok