Hölgyeké az elsőbbség, következhetnek az urak…

Női csapatunk újabb győzelmet aratott a felkészülési időszakban. Lányaink ezúttal az Újpestet verték meg 9-0-ra, amit követően a csapat szakvezetője, Dörnyei Balázs értékelte a látottakat.

Újpest (NB I.) – FTC 0:9 FTC: Németh – Nagypál (Urbán), Mesterházi (Madarassy), Vőfély (Zólyomi), Szabó D. – Fenyvesi, Bereczki – Rózsa, Bognár, Kaján – Zeller (Kocsán)
G.: Kaján (4), Rózsa (2), Bereczki, Fenyvesi, Vőfély

Dörnyei Balázs (FTC, vezetőedző): – A fokozatosság jegyében, előző ellenfelünknél a Szegedi AK-nál még masszívabb, agresszívabb csapattal szerettünk volna játszani, így esett a választásunk az UTE csapatára. Természetesen a mérkőzésre külön nem készültünk rá, sőt előző napi edzésünket, – a pálya hiánya miatt, kényszerből, – a népligeti futófolyosón töltöttük el, ahol bizony a futball labda nem szívesen látott “vendég”. Talán ezért is indult kissé döcögősen az első pár perc. Nem voltunk sem elég élesek, sem elég agresszívak, sem elég dinamikusak a pályán, valamint az ellenfelünk rendkívül feltolt védekezése is okozott némi meglepetést a csapatnak. Mikor végre kezdtünk ráérezni arra a játékra, amit ilyen esetben alkalmazni kell, akkor pedig több akciónkat sikerült megakadályoznia az újpestiek védekezését nagyban segítő “tócsa-rendszernek”. Ennek ellenére, – fokozatosan felpörögve, – a szünetre megnyugtató előnyre sikerült szert tennünk.

A pihenő alatt néhány perc alatt átvettük még egyszer miként kell tudatosan megbontani az UTE agresszív, előretolt védekezését. Mint már többször írtam róla, jelenlegi csapatunkban nagyon sok az intelligens, okos játékos, aki képes az adott instrukciókat a játékba is átültetni rövid időn belül. Így volt ez most is. Ennek eredményeképpen gyakorlatilag 20 perc alatt sikerült “megszórnunk” ellenfelünket, ami el is döntötte a mérkőzést. Jó volt látni, hogy a lányok nagy kedvvel, ellenfelüknél sokkal többet futva és a “fejüket is használva” futballozták végig a mérkőzést. Mindezt úgy, hogy legjobb esetben is még csak alig 60 %-on állunk a célul kitűzötthöz képest.

Úgy gondolom, minden játékosunkat elismerés illeti a mérkőzésen nyújtott teljesítményéért, de külön ki kell emelnem Kaján Zsanettet, aki 4 gólt vállalt magára és emellett a gólok előkészítésében is szerepet vállalt, illetve Nagypál Fatimát, 15 éves jobb oldali védőnket, aki egyre magasabb szinten oldja meg feladatait “vadonatúj” posztján.

Természetesen most sem értékeljük túl az elért eredményt, megyünk tovább lépésről-lépésre haladva céljaink felé, amelyek közül a legközelebbi, – a március 27-én hazai pályán megrendezendő, – a bajnok MTK elleni Magyar-kupa negyeddöntő, ahol mindent megfogunk tenni azért, hogy bravúrt érjünk el a BL-ben a legjobb 32 csapat közé jutott ellenfelünkkel szemben. Ehhez viszont szükségünk lenne a Fradi szurkolóinak hathatós támogatására is!

Hátralévő felkészülési mérkőzéseink

Február 10. Femina FC (NB I. 4. helyezett) – FTC (NB II.) 14.00 XV. Szántóföld út
Február 16. SK Slovan Duslo Sala (szlovák I. osztály 5. helyezett) – FTC U16 18.00 Vágsellye
Február 20. FTC (NB II.) – Astra Hungary FC ( NB I. 2. helyezett) 19.00 Népliget ??? (még egyeztetés alatt áll az időpont és a helyszín)
Február 24. USC Landhaus (Osztrák Bundesliga I. 3. helyezett) – FTC (NB II.) 13.00 Bécs
Február 24. USC Landhaus II. (Osztrák Bundesliga II.) – FTC (U16) 15.00 Bécs
Február 28. SK Slovan Duslo Sala (szlovák I. osztály 5. helyezett) – FTC (NB II.) 17.00 Vágsellye

(fradi.hu)

Reklámok