Az egész szakosztályt sokkolta a sérülés.

Budapest – „Köszönöm a jókívánságokat. Az előjelek nagyon rosszak, az élet olykor igazságtalan” – írta vasárnap este Twitter-oldalán Nerea Pena (23), az FTC női kézilabdacsapatának átlövője.

Hétfő reggel aztán a legkomolyabb félelme bizonyosodott be a spanyol átlövőnek: jobb térdében elszakadt az elülső szalag. A Fradi játékosa vasárnap az orosz Zvezda Zvenyigorod elleni (35-34) Bajnokok Ligája-találkozón sérült meg.

– Az MRI-vizsgálat is azt állapította meg, hogy elszakadt a szalag – mondta Kökény Beatrix (43), az FTC női kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója. – Ebben a szezonban nem számíthatunk rá, hat-nyolc hónapig tart a felépülése.

Pena sérülése azért is különösen fájó, mert szinte napra pontosan egy éve, 2012. február 12-én az Itxako Navarra játékosaként a Larvik elleni BL-mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, emiatt kellett több hónapot kihagynia. A Fradinak nagy érvágást jelent az átlövő kiesése: egy hete a Valcea otthonában 23-22-re megnyert BL-meccsen tíz gólt szerzett.
Pena a Zvenyigorod elleni mérkőzés első félidejében sérült meg. Egy cselnél kifordult a térde, amelyben elszakadt egy szalag

– Egyelőre képtelen vagyok feldolgozni a történteket –
jelentette ki Elek Gábor (42), az FTC edzője. – Sérülés ennyire még nem viselt meg, a vasárnapi győzelemnek sem örültünk teljesen. Hogy kivel pótoljuk Penát, azt nem is tudom.

Az FTC jelenleg négy ponttal második a csoportjában, holtversenyben a szintén százszázalékos Krim Ljubljanával, amellyel vasárnap játszik Dabason.

forrás: blikk.hu