Berki Krisztián állítólag az MSZP-ben politizálna, ahol örömmel látnák és már feladatot is találtak neki. A vélemény a tiétek.

Egyre több jel utal arra, hogy a Ferencváros korábbi vezérigazgatója, a nőcsábász testépítő, Berki Krisztián új szerepben próbálja ki magát, politikusnak áll. Az MSZP-hez húz a szíve.

Elképzelhető, hogy megvalósítja régóta dédelgetett álmát, és politikusnak áll Berki Krisztián, a Ferencváros korábbi vezérigazgatója? Pontos választ egyelőre még nem kaptunk, ám tény, a futballtól egyre inkább eltávolodó üzletember Facebook-bejegyzései mostanában egyre többször kapnak politikai felhangot. Az utóbbi években leginkább nőügyeiről elhíresült, újabban ­test­építőversenyeken induló „életművész” elsősorban a jelenlegi kormányzópárt visszásságairól szóló cikkeket posztol ki közösségi oldalára.

Emellett az is arra utal, Berki szíve a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP felé húz, hogy sportvezetőként a szocialisták regnálása alatt ő hozta tető alá az FTC és a hozzá tartozó ingatlanegyüttes eladását az angol befektető, Kevin McCabe számára. A britet Magyarországon Szász András köztudottan MSZP-közeli üzletember képviselte.


– Jövőbeli terveim között szerepel, hogy megméretem magam a politikai pályán, hosszú távon ezzel szeretnék foglalkozni. Alkalmas vagyok vezetői pozíció betöltésére, de csak a megfelelő csapattal
– mondta Berki korábban a Kiskegyednek.

Arra, hogy az üzletember milyen formában képzeli el politikai karrierjét, egyelőre kitérő választ kaptunk. – Amíg sportoltam, burokban éltem, nem érdekelt a ­politika, civilként viszont nyitottá váltam a közügyekre. Hiszem, hogy a tapasztalatommal, a kapcsolati tőkémmel segíteni tudnék az embereknek. A meglévő csatornáimon keresztül, a saját nyelvezetemmel, meggyőződésem szerint szívesen tájékoztatnám politikai ügyekben a ­kor­osz­tá­lyo­mat, illetve az Y-generációt – magyarázta Berki a Borsnak.

A pártnak nincs kifogása

Török Zsolt, az MSZP szóvivője elárulta, nem tud konkrétan arról, hogy Berki csatlakozna a párthoz, viszont semmi kifogásuk nincs a korábbi sportvezető ellen. – Minden jelentkezőt üdvözlünk, aki munkájával, szakértelmével segíteni akarja az MSZP-t, így Berki urat is szívesen látjuk – mondta Török.

– Kommunikációs, illetve sportterületen is a segítségünkre lehet. A jelentkezőknek egyébként egy belépési nyilatkozatot kell tenniük, és nem árt, ha vannak ajánlásai is. Ezt követően a helyi testület dönt, hogy felveszi-e a tagjai közé az adott személyt.

forrás. Bors

Reklámok