A paksi védő nyilatkozott.

– Sérült vagy?

– Sajnos igen. A combomban a közelítő izom fáj, tegnapelőtt kicsit meghúzódott, alighanem a fáradtság miatt. Nem tudom, mikor jön rendbe, az orvos szerint a szombati meccsünket még biztosan kihagyom, de a keddin talán már játszhatok.

– A szerdai mérkőzés után Lázok János azt mondta, hiányzott a játékból Fiola Attila, korábban pedig azt, hogy szerinte már most válogatott szintű játékos vagy. Gondolom, felesleges megkérdeznem, hogy egyetértesz-e vele…

– Maradjunk annyiban, nagyon örülök, hogy ez a véleménye, és remélem, egyszer nem csak ő gondolja így. Mindenki nagyon örülne egy válogatottban szóló meghívónak, így én is, de oda nagyon nehéz bekerülni, mert a keretet remek futballisták alkotják.

– Nemrég mindenki úgy tudta, ezt a felkészülést már a Ferencváros játékosaként dolgozod végig, de a jelek szerint ebből nem lett semmi. Mi történt?

– Csak annyi, hogy hallottam, szóba került a nevem a Fradinál. Másként fogalmazva érdeklődés volt, ajánlat nem, legalábbis én nem tudok róla. Velem például nem beszélt erről senki sem, nem tárgyaltam más klubbal. Feltételezem, ha a Fradi tett volna a klubnak egy jó ajánlatot értem, akkor el is adnak, de ez nem történt meg.

– Sajnálod?

– A Fradi az Fradi, ott játszani biztosan óriási élmény lehet, de a hírek nem érdekelnek. Azért dolgozom, hogy a Paks sikeres legyen, csak erre összpontosítok.

– Mit nevezhetünk sikernek a Paks esetében?

– Szerintem a mezőny első felében van a helyünk. jelenleg a kilencedik helyen állunk, de sűrű a mezőny, néhány győzelemmel nagyot lehet lépni előre a tabellán. Most ugyan kicsit elfogytunk, négy alapemberünk is sérült, de a rajtra így is remek csapatunk lesz.

– Ennyire jó a felkészülésetek?

– Én még ennyire kemény felkészülésben sohasem vettem részt. Szivics Tomiszlav nagyon meghajtott minket. Az eddigi edzőimnél a labdás gyakorlatok voltak többségben, most viszont a jó erőnlétért dolgoztunk rengeteget.

– Játszottál már középpályást, balhátvédet, az utóbbi időben pedig belső védőt. Melyik a kedvenc posztod?

– A belső középpályás. Gellei Imre tett be először a felnőttek közé, majd amikor ő távozott, az utódja, Kiss Károly azt mondta, ő a védelem közepén olyan kettőst szeretne látni, amelynek egyik tagja rutinos, a másik pedig fiatal és mozgékony, így kerültem oda Éger László mellé. Nem zavar, ott játszom, ahova az edzőm tesz, de a legjobban a középpályán érzem magamat.

– Vasárnap leszel huszonhárom éves. Milyen céljaid vannak?

– Jelenleg az a legfontosabb, hogy a Pakssal jól szerepeljünk, aztán a nyáron váltani szeretnék. Eljött az a pont az életemben, amikor tovább kell lépnem.

– Miért?

– Szeretnék külföldön játszani egyszer, de úgy érzem, addig még egy lépcsőfokot meg kell tennem. Hasznos lenne előbb itthon egy olyan csapatban bizonyítani, amely a dobogóért harcol, és szerepel a nemzetközi porondon. Sokat fejlődhetnék, rengeteg tapasztalatot szerezhetnék, jobban megmutathatnám magamat, és így nagyobb esélyem lenne külföldön futballozni.

forrás: nb1.hu