A Bajnokok Ligája középdöntőjének 2. csoportjában két mérkőzésből két győzelmet zsebelt be a Ferencváros és a Krim Ljubljana. Éppen ez a két csapat csap össze vasárnap Dabason, ennek kapcsán ír a szlovénok Fradival kapcsolatos véleményéről a handball.hu.

A hétközi szlovén bajnoki fordulóban a Krim meggyőző, 19-33-as győzelmet aratott a Zagorje otthonában. A Ljubljana legeredményesebb játékosa Lazović és Mavsar volt hét-hét találattal.

Az együttes vezetőedzője, Tone Tiselj a találkozó után már a vasárnapi, Ferencváros elleni meccsre koncentrálva így nyilatkozott: “Tartok tőle, hogy nagyon szoros mérkőzés előtt állunk, hiszen a magyar csapat annak ellenére, hogy sérülések ritkítják keretét, igen kellemetlen ellenfél” – mondta.

“A Ferencváros egy komoly múlttal rendelkező klub, amely Zácsik Szandra operációja előtt veretlen volt a Bajnokok Ligájában. Most Nerea Pena is megsérült, úgyhogy azért vannak problémáik. (Nerea Pena sérült keresztszalagját pénteken megműtötték – szerk.) Fő erősségük a támadójátékuk, amellyel védelmük fölé nőnek, és több magyar válogatott játékosuk is van, akik közül kiemelném Tomori Zsuzsannát, aki jelenleg a világ legjobbjainak egyike” – fogalmazott a szakember, aki kiemelte a Fradi veszélyes kontratámadásait is. Tiselj véleménye szerint a magyarok még két alapemberük nélkül is erősek, és jó úton haladnak afelé, hogy “újra régi fényükben tündököljenek”.

“Minden diadal növeli az önbizalmunkat, és ez nagyon fontos. A lányok szépen dolgoznak, jól felkészültek, és úgy látom, hogy sokkal jobb formában vagyunk, mint eddig. Persze még nem vagyunk százszázalékosak, ami teljesen érthető egy épülgető csapatnál. Elégedett vagyok a védelmünk minőségével, ami kulcs lehet a sikerhez” – tette hozzá.

A Krim sérültjei szépen lassan felépültek, már csak Maja Zrnecre nem számíthat a mester. Továbbra is nagy kérdés az agyvérzés után visszatérő – és már részfeladatokhoz jutó – Daniela Piedade játéka, akit a mester minél előbb vissza szeretne építeni a csapatba.

Tamara Mavsar magabiztosan nyilatkozott: “Hiszünk a sikerben. Ha úgy kézilabdázunk, ahogy az előző két BL-meccsünkön, akkor nem lehet kérdés az eredmény. A legfőbb feladatunk a védelemben lesz. Ha ezt jól megoldjuk, akkor a lerohanásokkal nem lesz gond.”

Jelena Grubišić kapus szerint Tomorival lehet a legtöbb gond: “Remélem, hogy úgy játszunk majd, mint az Oltchim ellen, vagy még annál is jobban. Igaz, hogy Tomori bombaformában van, de mi is, úgyhogy meg tudjuk majd állítani” – zárta szavait.

(handball.hu)