Betti nyilatkozott a Magyar Hírlapnak.

Fotó: lendvai85.hu

Fotó: lendvai85.hu

– Milyen volt a héten a csapatban a hangulat?
– Pena sérülése nagyon rányomta a bélyegét a Zvezda ellen aratott győzelemre. A hét elején még a súlyos sérülés hatása alatt voltunk, de azóta egyre elszántabban készülünk a vasárnapi mérkőzésre. Mindent megteszünk a győzelemért, most a sérült társakért is küzdünk, hajtunk majd. A szurkolókat szerencsére nem kell külön buzdítani, telt ház lesz, és a varázslatos hangulat segítségével szerintem sikerülhet a győzelem.

– Mit tudnak a Ljubljanáról azon kívül, hogy szárnyal az együttesük a csoportkörben?
– Annyit mindenképpen, hogy számunkra ők a csoporton belül a legerősebb ellenfeleink. Rendkívül jó játékosok alkotják a csapatukat. Világklasszisaik vannak, akik felépültek a sérülésekből. Viszont a mi oldalunkon ott van az egység, az erő, az egymás iránti tisztelet és a másikért való küzdeni tudás. Tehát ezért azt gondolom, hogy igenis komoly esélyeink vannak.

– Mi lehet a győzelem kulcsa?
– Mindenképpen a védekezésre kell a fő hangsúlyt fektetnünk. Ha ez úgy sikerül, mint mondjuk Romániában, Valceában, akkor komoly esélyünk van a sikerre, amihez nyilván a jó kapusteljesítmény is elengedhetetlen.

– Négy pontjuk van a csoportban. Hány pont szükséges a továbbjutáshoz?
– Szerintem hat ponttal már továbbléphetünk, hacsak az orosz Zvezda nem kap szárnyakat.

– A sérülések miatt önre is egyre nagyobb feladat hárul. Mennyire tud majd megbirkózni a teherrel?
– Minden erőmmel igyekezni fogok, hogy sikerüljön megoldani azt, amit rám bíztak. Sajnos korábban kétszer is megsérült a vállam, így csak a lelátóról szurkolhattam a lányoknak. Most érzem, Elek Gábor vezetőedző számít rám, és ez a bizalom nagyon doppingol.

– Kétszeri vállműtét után hogy tudott erőt meríteni az újrakezdéshez?
– Bevallom őszintén, lelkileg nagyon nehéz volt. De mivel kislánykoromban kitűztem magam elé a célt, hogy bekerüljek a Fradi felnőttcsapatába, csak az lebegett a szemem előtt hogy nem adhatom fel. Most hogy ez sikerült, már az a célom, hogy még több lehetőséget kapjak. Persze nem olyan áron akartam a kezdő csapatba kerülni, hogy a kulcsembereink megsérülnek, de ha már így adódott, ezt a lehetőséget meg kell ragadnom.

– Mi lesz vasárnap délután az eredmény Dabason?
– Nem jósolok, de annyi biztos, meg fogunk szakadni a győzelemért, és ezt a közönségünk honorálni fogja.

Burkovits Ferenc – Magyar Hírlap