Dani nyilatkozott a Kossuth Rádió Sportvilág műsorának.

– Mindenkinek ez lebeg a szeme előtt, mindenki megtesz minden tőle telhetőt az edzéseken. Remélem, jól fogunk szerepelni, és odaérünk a dobogóra. Halljuk, hogy nagyok az elvárások, de próbáljuk ezt kizárni, és csak a játékra koncentrálni. Ha ez meglesz, akkor oda is érünk a 3. helyre. Hogy meglepetés lenne-e, ha sikerülne? Kinek mi a meglepetés… Nekünk nem lenne az, de lehet, hogy a riválisok közül egy-kettőnek az lenne. Mentálisan erősek vagyunk, az új igazolásokkal pedig még erősebbek leszünk. Ha jobban oda tudunk koncentrálni a meccsek elejére, és mi tudjuk megszerezni a vezetést, akkor meg is fogjuk tudni nyerni a meccseket. Nagyon nehéz úgy, ha az embernek 0-1-ről, 0-2-ről kell futballoznia – említette a támadó az FTC őszi “betegségét”, majd így folytatta.

– Cél a harcos, rakkolós, kemény, határozott futball, mindenkit szeretnénk odaszögezni a kapujához. Egy csatárral is meg lehet ezt valósítani, persze, de 11 ember van a pályán, és nálunk a védőknek is gólt kell szerezni.

Arra a kérdésre, meg tudja-e duplázni saját őszi góljainak számát a tavasszal, és akár gólkirály is lehet-e, Böde úgy felelt, minden elképzelhető, és azon lesz, hogy ez a forgatókönyv meg is valósuljon.

A labdarúgó arra is kitért, hátrány lesz-e, hogy a tervek szerint egyetlen hazai bajnokit játszik tavasszal a Fradi az Albert-stadionban, mivel az Újpest elleni derbi után megkezdődik az aréna bontása.

– Mindenféleképpen hátrány lesz, az pedig semmiképpen nem jó, ha az ember nem tudja, hogy mi lesz holnap. Itt, az Üllői úton minden feltétel adott. Ha átmegyünk egy másik helyre, biztos, hogy nem tudunk ugyanúgy felkészülni – hangzott a játékos véleménye.

A sikeres felkészülési meccseket firtató felvetésre Böde annyit mondott, a Steaua legyőzésére ugyanúgy gondol, mint a Paks II vagy a Vác elleni meccsre, hiszen minden összecsapás célja ugyanaz volt.

Kivonat: csakfoci.hu

Reklámok