Szarka Éva elemezése a Bajnokok Ligája szereplésről.

Fotó: lendvai85.hu

Fotó: lendvai85.hu

– Kezdve az első csoporttal: a Győr az első helyre ugrott a tabellán. Gondoltad, hogy ennyire egyértelmű győzelmet aratnak Norvégiában?
– Nem. Azt hittem, szorosabb meccs lesz, de ez a Győr most nagyon jó erőt képvisel, és nagyon egyben van. A kapusuk Lunde zseniális. Kiemelkedik a női kézilabda mezőnyéből. Mindig hozza a biztosat és mellé még bravúrokat is, ami nagyon nehéz és ritka. Az első helyet tehát biztosan nem veszik el az ETO-tól. Egyértelmű, hogy a Győr és a Larvik jut majd az elődöntőbe.

– Az kétségtelen, hogy a Larvik is a világ egyik legjobb csapata.
– A Larvik egyértelműen nagyon jó csapat. Az ő kapusuk, Leganger nagyon jó játékos, pedig még én is játszottam ellene. (Nevet.) Ő is rutinos és elég stabil. Bár a Győr ellen a második félidőre már elfáradt. A csoportjukban a Győr az első számú esélyes, majd a Larvik lehet a következő befutó. Mindenesetre mi mindenképp a Larvikkal szeretnénk az elődöntőt játszani. (Nevet.) Hiszen ez egyben a csoportelsőségünket is jelentené.

– Mi a véleményed a másik középdöntős csoportról, ahol a Fradi szerepel?
– A mi csoportunk nagyon kiegyenlített, nagyon erős. Hasonló játékerőt képviselő együttesekből áll. Senkit nem lehet fél vállról venni.

– Meglepetés, hogy három forduló elteltével Elek Gábor csapata vezeti a tabellát?
– Amikor nekiindultunk a középdöntőnek, akkor éreztem, hogy fekszik nekünk ez a mezőny és ott lehetünk az első két hely valamelyikén. Szerintem a sérülésektől megremegtünk egy kicsit, de most úgy néz ki, ebből is fel lehet állni. Bízom benne, hogy a vasárnapi meccs erőt adott a csapatnak, amiből tudnak táplálkozni. Engem is feltöltött az a meccs. Egy játékos ilyenkor annyi pluszt kap, amiből lehet töltekezni. Mindenki nagyon szeretné az elődöntőt. Ezzel a sok pozitív energiával hiszem, hogy be tudunk kerülni. Most minden nagyon egyben van, a játékosoktól a vezetőkön át a szurkolókig.

– Tomori Zsuzsi játékához lehet még szavakat találni?
– Igazán érett játékos lett. Rendelkezik annyi rutinnal és motiváltsággal, ami hozzásegíti a sikerhez. Most a top korszakában van. Nagyon szépen felépítette és megtalálta a saját stílusát. Fontos, hogy egy játékos lássa, érezze, hogy melyek a határai, és ezt tudja kezelni. Zsuzsi a mi zsenink!

– A legutóbbi sajtótájékoztatón Zsuzsi az egész csapatot kiemelte a siker kulcsaként.
– Igaza van! Dajka Bettinek nagyon örültem, mert szinte nem is nagyon volt eddig játékban és ezen a két meccsen bizonyította, hogy lehet rá számítani és építkezni. Fontos, hogy vannak még tartalékaink. Ott van még Szekerczés Luca is, aki a bal kezével új színt tud hozni a játékunkba. Deáki Dóra tíz perce is nagyon fontos volt. Örülök, hogy Gábor hozzá mer nyúlni a fiatalokhoz. Jóllehet, muszáj is neki. Az élet hozta úgy, hogy rákényszerült, de remélem, hogy bizonyították ezek a gyerekek, hogy merjen változtatni. Muszáj tíz percekre pihentetni a kulcsembereket. Az elmúlt időszak megmutatta, hogy nagyon kevés a tartalékunk, de mégis van. Hiszem, hogy Dekában, Bettiben is van még további tartalék. Ziziben is még több lehetőség rejlik. Most nincs a legjobb formában, viszont nagyon jó karmester, okosan irányítja a csapatot! Zizi érett játékos, aki ha nem is játszik csúcsformában, akkor is hozza azt a szintet, ami egy profitól elvárható, és egy szint alatt nem játszik.

– A fáradtságon hogyan lehet túllépni egy-egy ilyen BL mérkőzésen?
– Ezek a nemzetközi meccsek hihetetlenül motiválók. Furán hangozhat, de amikor valaki eljut a Bajnokok Ligájáig, mindig ilyen meccseket akar játszani és egy idő után mindenki erre koncentrál. Ezek motiválnak minket. A gyúrótól a szurkolókig a játékosokon át mindenki erre koncentrál. Ez az erő ott van a pályán. Elcsépeltnek hangozhat, de a Fradi-szív tényleg nagyon sokat számít, amit nem lehet elmagyarázni annak, aki nem élte még át. A bizalom, ami a csapat felé árad megsokszorozza a játékos és az edző erejét. Egyfajta hatalom, erő áll mögöttük.

– Dabason még nem vesztett mérkőzést a csapat. Mekkora jelentőséget tulajdonítasz ebben a szurkolótábornak?
– Nagyon jó atmoszférája van a dabasi csarnoknak. Több pontról néztem már meccset és mindenhol nagyon jól átjön a hangulat. Ez az energia tódul be a pályára. Fantasztikus érzés. Több mérkőzésen láthattuk már, hogy amikor már nagyon fáradt volt a csapat, akkor is szurkoltak és buzdították a csapatot, aminek eddig mindig meg lett az eredménye.

– Elképzelhető, hogy március 9-én, a Valcea ellen játssza utolsó idei mérkőzését Dabason az együttes. Már sokakat foglalkoztat, hogy egy esetleges elődöntő esetén hol játszana a csapat. Neked mi a véleményed?
– Nehéz döntés lesz, hogy elvigyük-e Dabasról az elődöntőt. Mi egyszer játszottunk a Budapest Sportarénában, ami csodálatos volt hat-nyolcezer néző előtt, de el is buktuk a bajnoki döntőt. Biztos vagyok benne, ha azt a saját csarnokunkban játsszuk, akkor megnyertük volna. Dabas családiasabb, de persze ennek az eldöntésében nagyon sok tényező szerepet játszik majd. Azt mondom, először jussunk el a legjobb négyig, és majd meglátjuk.

Fradi.hu

Reklámok