Ghánai születésű friss igazolásunk eddigi pályafutásáról és várakozásairól is beszélt.


– A januári edzőmérkőzésen, a PMFC ellen szép számú szurkolósereg előtt bizonyíthattál, és gólt is szereztél. Mik az eddigi benyomásaid a klubról és a drukkerekről?

– Eddig kizárólag pozitív élmények értek – kezdte Aborah. – A Pécs elleni mérkőzésemen körülbelül kétórás útra játszottunk Budapesttől, ennek ellenére rengeteg drukkerünk buzdított minket a helyszínen. Remek érzés, hogy olyan klubban szerepelhetek, amelyet ilyen fanatikus szurkolótábor segít.

– Ghánában születtél, mégis a belga utánpótlás-válogatottban játszottál. Mikor és hogyan kerültél Európába?

– Nálunk családi hagyomány a futball, hiszen édesapám is profi labdarúgó volt, a ghánai válogatottban is szerepelt. 1992-ben Európába, a Cappellen együttesébe szerződött, így az egész család Belgiumba költözött, és később ott is telepedtünk le.

– Az Ajax akadémiáján nevelkedtél, amely nyugodtan kijelenthető, hogy világhírű. Hogyan kell elképzelni a holland futballoktatást?

– Méltán híres az amszterdamiak akadémiája. Minden adott ahhoz, hogy a fiatalok csak a játékra koncentráljanak. Rendkívül nehéz egy játékosnak megállnia ott a helyét, de ha szereted a focit, akkor ez a legjobb hely a számodra. A labdarúgás mellett a tanulásra is figyelnek, jól összhangba állítják a két feladatot.

– Számos remek futballistával játszhattál együtt. Kik voltak a legjobbak?

– Nem kell sokat gondolkodnom: Wesley Sneijder és Zlatan Ibrahimovic. Mindkettejükkel az Ajaxban szerepeltem, már akkor is két világklasszis játékosról beszélhettünk.

– Még tizenhárom forduló van hátra a bajnokságból, milyen célokat tűzöl ki a tavaszi szezonra?

– Elsősorban azt remélem, hogy sikerül csapatként fejlődnünk, és mindenki a tudása legjavát hozza ki magából. Ha ez így lesz, akkor bízom benne, hogy legalább az ezüstérmes pozíciót megszerezzük.

– A második tavaszi fordulóban jön a szurkolók által leginkább várt összecsapás. Hallottál már a magyar Derbiről?

– Igen, természetesen mondták már, hogy Magyarországon a Fradi és az Újpest rivalizálása a legnagyobb. Amikor a Vitesse-ben szerepeltem, akkor a NEC elleni mérkőzésünkre készültek a legjobban a drukkereink, és én is mindig nagyon vártam azt a találkozót. Így vagyok most az Újpest elleni mérkőzéssel is. Alig várom, hogy megtapasztaljam az itteni őrületet.

forrás: fradi.hu

Reklámok