Egy lelkes szurkolótársunk eljuttatott két képet honlapunkhoz, amelyeken egy eddig még nem ismertetett játékos szerepel csapatunk edzésén. Kutakodtunk, kérdezősködtünk, informálódtunk, hogy ki lehet az a labdarúgó, akit eddig még nem láthattunk a Fradi szerelésében, így hamar kiderült, hogy az illető nem más, mint David Mendes da Silva, aki belső védő, vagy védekező középpályás, s aki legutóbb a Red Bull Salzburgban futballozott – innen a kötődése Ricardo Monizhoz, és a Ferencvároshoz.

mendes

Ha még valaki eddig nem nyúlna pezsgőért a hűtőbe ha végül sikerül leigazolni, annak álljon itt két tény: Mendes 7-szeres holland felnőtt válogatott, és a nemzetközi futballpiacon nagyobb név, mint a napokban leigazolt Leonardo. A transfermarkt.de szerint 1 millió euró az értéke, tehát azt lehet mondani, hogy egy újabb – magyar szinten mindenféleképpen – sztárigazolás van készülőben.

mendes-leonardo

A 30 éves játékos közel 300 holland élvonalbeli bajnokin lépett pályára a Sparta Rotterdam, a NAC Breda és az AZ Alkmaar színeiben. Utóbbival 2009-ben holland bajnokságot és Holland Kupát nyert, miközben 2007-2009 közt hétszer pályára lépett az narancssárga válogatottban. A játékos 2010-ben csatlakozott a Salzburghoz, amellyel osztrák bajnokságot és Osztrák Kupát nyert, de akárcsak Leonardo ő is szerződést bontott velük.

Mendes a 2009/10-es idényben szerepelt a Bajnokok Ligájában is, és az Arsenal ellen gólt is szerzett.

Úgy tudjuk, hogy a klubvezetés gőzerővel dolgozik a játékos szerződtetésén, és már meg is tette az ajánlatát. A helyzet azonban nem egyszerű, mert Mendes egy európai szinten is remek igazolásnak számít, ezért elsőre a szezon végéig próbáljuk megnyerni őt.

Reklámok