Alaposan elfogyott sérülések, betegségek miatt hokicsapatunk. A tisztes eredmény lehetett a célunk ‘Szeredában. Sikerült, bár a kinti körülmények sem voltak ideálisak.

Tizenöt mezőnyjátékos és két kapus húzott Fradi mezt a teljes négy sorral felálló HSC Csíkszereda ellen vasárnap este. Felfokozott hangulatban kezdődött a meccs, Meravy kapusnak akadt dolga rendesen, de a Ferencváros is eljutott a hazaiak kapujáig, sőt az első harmadban három ziccert is kihagytak a zöldek. A HSC magasabb fokozatba kapcsolt a második harmadban, sorra vezette veszélyes támadásait, a Fradi hősiesen védekezett. A 24. percben aztán Molnár Zsombor maradt őrizetlenül a kapu előtt, Szőcs Szabolcs tálalta a korongot a fiatal csatár elé. Horváth Dávid adta el a korongot a saját harmadában a második játékrész derekán, hogy jóvátegye hibáját, letámadta ellenfelét, de szabálytalanul. A hátrányba került Fradi próbálta kivédekezni a két percet, de eredménytelenül. Egy lövésből lecsorgó korongra Meravy kapus rátenyerelt a lepkés kesztyűvel, a rárontó Szőcs Szabolcs nem kímélve a kapus testi épségét, botjával a lepkés kesztyűre ütve szabálytalanul betolta a kapus kezét, alatta a koronggal, a gólvonalon túlra. Ez mindenhol a világon testreütés, de Csíkszeredán vasárnap este ez gólt ért a hazaiaknak. A harmadik harmadban a Fradi kicsit lehűtötte a hazai közönséget. Horváth Dávid robogott el a bal szélen majd hátraadta a korongot Bontovics Mártonnak. A hátvéd egy igazítás után lőtt, Berta Ákos belepiszkált a korongba, amely így védhetetlenül vágódott Stanislav Kozuch hálójába. Vaclav Novak nem hiába meghatározó játékosa évek óta a Szeredaiaknak. A cseh csatár a semleges harmadban kapott egy korongot, belépett vele a kékvonalon belülre, Bontovics Márton nem támadta meg a hazaiak 31 sz. játékosát, behátrált, így Novak csuklóból kilőtte a kapu bal felső sarkát. A végére sajnos a Fradi elkészült az erejével, nem csoda, hisz a HSC végig négy sorral játszott, a zöldek hárommal, ráadásul a Fradiban Léránt és Borbás még szombaton lázzal bajlódott. Az 57. percben a hazaiak csapatkapitánya, Goga Attila maradt egyedül a kapu elött, a hórihorgas center kihasználta a kínálkozó lehetőséget, beállítva ezzel a végeredményt.
A Fradi nem adta könnyen magát ezen az estén, a zöldek szempontjából tét nélküli mérkőzésen hősiesen küzdöttek a fővárosiak. Emelt fővel jöttek le a pályáról, minden elismerés az övék, nem hoztak szégyent a Ferencvárosi Torna Clubra.
Itt kell megemlíteni, mivel más fórumon nincs lehetőség erre, a Fradi négy csíkszeredai útjából egyszer nem sikerült úgy és akkor edzenie a csapatnak, ahogy azt szerette volna a szakvezetés. A hazaiak minden alkalommal vagy teljesen más időpontban, vagy egyáltalán nem biztosítottak jeget, a reggeli edzésekhez nem készítettek korongot, mondván, hogy az be van zárva az öltözőbe. A jégbeosztást leegyeztetve két nap múlva teljesen más időpontban adtak jeget, felborítva a már elkészített programot. Ezeken a dolgokon javítani kell a jövőben, vagy a Mol Liga vezetésének kell szigorúbban venni az általa előírt szabályok betartását, illetve azok be nem tartása esetén szigorúan megbüntetni a vétkes csapatot.

HSC CSIKSZEREDA FTC ESMTK 4-1 (0-0,2-0,2-1) Csíkszereda 800 néző
Vezette: Gergely L. Máthé (Csata, Siko)

Dobos Tamás vezetőedző:
Le a kalappal a srácok előtt. Odatették magukat ezen a mérkőzésen, az első és a harmadik harmadban nagyszerűen játszottak. A Csíkszereda jobb csapat mint mi, ráadásul az “életükért” kűzdöttek ezen a meccsen. Novak nem hiába “A” csoportos játékos, eldöntötte a mérkőzést bombagóljával. Mindenkivel meg voltam elégedve, az öltözőben megköszöntem az áldozatkész munkát a játékosaimnak. Úgy gondolom, nincs miért szégyenkeznünk.

Reklámok