A Derbit megelőzően közös nyilatkozatot adott ki a két klub.

ftc_ujpest

A Ferencvárosi Torna Club és az Újpest FC a magyar labdarúgás tradicionális, legnagyobb múltra visszatekintő párharcára készül 2013. március 10-én. Mindkét egyesület és szurkolóink is nagy várakozással tekintenek az összecsapás elé. Jól jelzi ezt, hogy két héttel a meccs előtt elfogyott a derbi összes belépőjegye a hazai szektorokba és a Megyeri úton is felfokozott érdeklődés mellett nyitott ki az elővételi pénztár.

A zöld és a lila színek rivalizálása évtizedes múltra tekint vissza, egymás ellenfelei vagyunk a sportpályákon és a lelátókon egyaránt. Hagyományaink megkövetelik, hogy sportolóink a lehető legnagyobb elszántsággal fussanak ki a pályára, de vannak olyan célok, amelyekért kötelességünk együtt küzdeni.

Sajnos mindkét klub évszázados múltjában voltak nehéz időszakok, amikor a felelőtlenség, az átgondolatlanság és a kapzsiság érdekeitől vezérelve, egyesek lehetetlen helyzetbe sodorták egyesületeinket. Az elmúlt időszak keserű tapasztalatai miatt az Újpest FC és a Ferencvárosi Torna Club vezetősége megelégelte, hogy bizonyos emberek semmibe vették a magyar labdarúgás és klubjaink céljait és hagyományait. Pusztán gyors pénzszerzési lehetőségként tekintettek a hazánkban is milliók által szeretett játékra, kárt okozva és meglopva ezzel egyesületeinket és szurkolóinkat egyaránt.

A magyar labdarúgás legpatinásabb párharcának szereplőiként, de mégis közösen hívunk harcba minden jó érzésű fociszerető, azért dolgozó és szurkoló embert, hogy megtisztíthassuk szeretett sportágunkat a rajta élősködőktől. Meggyőződésünk, hogy a magyar futball akkor fejlődhet igazán, ha átlátható viszonyok között működik. Mindkét klub közös célja, hogy ne kaphassanak szerepet a magyar labdarúgásban olyan emberek, akiket kizárólag saját, önös érdekeik vezérelnek, és pénzcsapként tekintenek a futballra.

Reklámok