Lajos felkészülésük nehézségeiről is beszélt.

Már csak néhány nap választja el a Lombard Pápa csapatát a labdarúgó NB I tavaszi rajtjától. Az eltelt másfél hónapban a Perutz Stadionban készült az együttes és jónéhány edzőmérkőzést is lejátszottak Zsivoczky Gyula tanítványai. Az eddig eltelt időszakról a Lombard csapatkapitányával, Szűcs Lajossal beszélgettünk.

– A felkészülési időszak alatt az időjárás nem volt kegyes hozzánk – mondta Szűcs Lajos –, többször előfordult, hogy nem tudtunk szabadtéren edzeni, hiszen a pályánkat hó borította. A nehezítő körülmények ellenére a szakmai stáb véleménye szerint a tervezett munkát sikerült elvégeznünk. A jelenlegi munkánk eredményét a bajnokságban tudjuk majd kamatoztatni, bízom benne, hogy előrébb tudunk lépni a tabellán.

– Ezt az előrelépést lehetne kicsit konkrétabban is megfogalmazni?

– Annyira tömör a mezőny, hogy akár merész álmaink is lehetnének, de a realitás az, hogy erős középcsapattá váljunk a bajnokság végére. Az mindenképpen örömömre szolgál, hogy a két legnehezebb felkészülési találkozónkon, a Slovan Bratislava és az MFK Ruzomberok ellen nyerni tudtunk, ez okot adhat a bizakodásra.

– Az imént említetted a havazást. A bőséges téli csapadék nyilván nem könnyítette meg a szabadtéri tréningeket.

– Személy szerint hét éve vagyok Pápán, szerintem ez alatt a hét év alatt összesen nem esett annyi hó, mint a mostani télen. Elhalasztva nem volt edzés, de többször edzettünk a Sportcsarnokban, ez egy kicsit megnehezítette a dolgunkat. Összességében a kiírt munkát elvégeztük, kíváncsian várom a Ferencváros elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésünket.

– Saját, egyéni felkészülésedet miként értékeled?

– Voltak kisebb problémáim, néhány napot egy megfázás miatt ki is kellett hagynom, ezért nem léptem például pályára a Honvéd ellen. Az első két edzőmeccsünkön a szakmai stáb megnézte a keret két másik kapusát is, akkor pedig azért nem védtem. Az én felkészülésemet kapusedzőnk, Kovács László Professzor Úr segíti és irányítja, akinek a felügyelete alatt elvégeztünk mindent, amit elterveztünk. A kapusok felkészülése nemcsak a téli időszakból áll, mi az év folyamán folyamatosan hozzuk magunkat, nekünk teljesen más a felkészülésünk, mint egy mezőnyjátékosnak.

– A télen voltak távozók és érkezők a pápai játékoskeretben. Hová várod a Lombardot?

– Ha mindenki egészséges és nincsenek sérültek, akkor úgy gondolom, jó kerete van a Lombard Pápának, de azt látni kell, hogy a mögöttünk lévő együttesek, így az Eger és a Siófok is jól igazolt, a Pécsről nem is beszélve. Nyilván a valós erőviszonyokat a bajnokságban fogjuk majd megtapasztalni.

– Ezek szerint nem számítasz könnyű tavaszra?

– Egyáltalán nem számítok könnyű tavaszra. Nehéznek ígérkezik a rajtunk, az induló négy találkozó kiemelt fontosságú lesz a Ferencváros, az MTK, a Debrecen és a Kaposvár ellen. Ha ezekből jól jövünk ki, lehetnek akár merészebb álmaink is, ha nem, akkor oda kell figyelni, hiszen nem szabad, hogy megnyugtasson bennünket a 9 pontos előnyünk.

Forrás: Pápa és Vidéke közéleti hetilap/lombardfcpapa.hu

Reklámok