Holland játékosunk nemcsak a holnapi meccsről beszélt, hanem arról is, hogy kit kezel szinte fiaként(!), kit tart a legnagyobb tehetségnek és kikkel van a legjobb viszonyban.

– Azt mondják, a statisztika sosem hazudik, és az NB I-ben eddig 11 mérkőzésen egy gólt szereztél, valamint öt gólpasszt is kiosztottál, ami elég jó, főleg, ha azt nézzük, hogy külföldiként egy új környezetbe csöppentél. Hogy érzed, jól sikerült az elmúlt fél éved?

– Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosnál az érkezésem pillanatától kezdve. Az egész csapatot, minden játékostársamat kedvelem, mindenkivel jó a kapcsolatom. Keményen dolgozunk együttes erővel azért, hogy minél jobbak legyünk. A szezon elején lassan indultam be, formába kellett lendülnöm, aztán meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt tudtam nyújtani, és ahogy elhangzott, a gólom mellett öt gólpasszt is tudtam adni. Úgy érzem, ennél még sokkal többre vagyok képes, meg is teszek azért mindent, hogy ezt bebizonyítsam.

– Ricardo Monizon és Mark Ottenen kívül ki(k) vagy mi segített(ek) neked a beilleszkedésben?

– Mark rengeteget segített, sok időt töltöttünk együtt, mikor idejöttem. Rendkívül fontos volt, hogy mindent megmutatott, amire szükségem lehet. Említhetném még Philipp Böniget is, akivel szintén sok időt töltök együtt, de a magyarok közül Józsi Gyuritól is sok segítséget kapok.


– A Fradiban nem te vagy az egyetlen külföldi, sőt, elég népes a külhonból érkezők tábora. Hogy jössz ki velük és a magyar játékosokkal, ki a legjobb barátod, és mit szólsz az új igazolásokhoz, Júnior Fellhez, Quenten Martinushoz, Aborah Stanleyhez és Leonardóhoz? Őket személyesen is ismer(t)ed?

– Szerintem rengeteg jó játékos van jelenleg a csapatban, de amikor idejöttem, akkor is ez volt a benyomásom – a klub magyar játékosairól is. Télen is több olyan futballista érkezett a csapathoz, aki mindenképp erősítést jelent. Azonban nem szabad megfeledkeznünk a fiatal magyar tehetségekről, Orosz Márkról és a kerethez felkerülő Csilus Tamásról sem – utóbbi szerintem az egyik legnagyobb tehetség. De említhetném Holman Dávidot is, akit szinte a fiamként segítek. Ők lehetnek a jövő nagy magyar focistái, de nyilván még időre van szükségük. És hogy ki a legjobb barátom? Ezt nehéz megmondani: Otten, Leonardo, Stanley – velük a legegyszerűbb a kommunikáció a közös nyelv miatt, de bárkivel szívesen vagyok együtt. Szerencsére egységes a csapatunk.

– Valószínűleg karriered során először volt részed ilyen hosszú téli felkészülési időszakban. Milyen volt, és hogy tudtál megbirkózni a monotonitásba átcsapó napokkal és edzésekkel?

– A felkészülés Hollandiában mindössze két hét, hozzá kellett szoknom, hogy itt máshogy van. Ricardo Moniz mellett azonban nehéz unatkozni, az edzések mindig pörgősek.

– A magyar futball felébredt „téli álmából”, végre ismét a tétmeccseké a főszerep. Azzal a Pápával játszotok vasárnap az OTP Bank Liga 18. fordulójában – idegenben –, amely öt ponttal le van maradva tőletek, de nyilván mindent megtesz azért, hogy csökkentse a különbséget

– A Pápa ellen játszottunk már idén egy Ligakupa-találkozót (a Fradi 3-1-re nyert, Jenner gólt is szerzett – a szerk.). Mi vagyunk a Ferencváros, minden meccset meg kell nyernünk, teljesen mindegy hol, mikor és kivel játszunk, de sosem becsüljük alá az ellenfelet.


– Végezetül: kitűzött-e célt a klubvezetés vagy a szakmai stáb a szezon végi helyezésre vonatkozóan, és/vagy te saját magaddal szemben támasztasz-e elvárásokat mondjuk a mérkőzések, a gólok vagy az asszisztok számát illetően?

– A kérdés első felére válaszolva: igen, a legfőbb célunk az, hogy visszajuttassuk a klubot az európai foci színterére. Személy szerint én bizonyítani szeretnék magamnak, a csapatnak és a szurkolóknak egyaránt. Számokban nehéz megsaccolni, hogy egy adott szezonban mit várnék el magamtól, de például Böde Danit minél több gólhoz szeretném hozzásegíteni. A legfőbb feladatom az, hogy a teljesítményemmel minél jobb eredményekhez juttassam a csapatot! Ez a célom minden nap, minden meccsen!

forrás: nb1.hu

Reklámok