A labdarúgócsapat vezetője volt Szombathy Pál vendége.

Aláírás előtt van egy nemzetközi nagycsapat vendégjátéka az Üllői úton az Albert-stadion búcsúmeccseként; a bontás kicsit csúszik, még az Eger elleni bajnokit is a régi pályán játszhatja a Fradi, amely valószínűleg a Puskás-stadionba költözik, ahol Orosz Pál vezérigazgató 10 ezres átlagnézőszámot vár. A klubvezető a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: fradistává alakítanák az albérletüket, nem elvárás, de cél idén a dobogó és két év múlva magyar játékosok alkothatják a csapat gerincét.

„A hétvégi UTE elleni lesz az utolsó derbi az Albert-stadionban, ennyi biztos. Az új aréna állami beruházása azonban a kivitelezői pályáztatásnál tart most, a napokban győztest hirdetnek, utána jön még a jogorvoslati tíz nap. Amikor én megtudom, ki építi a stadiont, leülök vele egy ütemtervről tárgyalni. Személy szerint a minél későbbi kivonulást pártolom, mert az albérlet nem olcsó mulatság. Tehát én boldogan lejátszanám még az Eger elleni március végi hazai bajnokit is az Üllői úton” – mondta el Orosz Pál.
Hozzátette: „Lesz nemzetközi búcsúmeccs az Albert-stadiontól, de nem a Rapid Wien ellen. Egy külföldi nagycsapat lesz az ellenfél, kiléte még legyen titok, mert a szerződést még nem írtuk alá velük. Lesz egyébként relikviaárusítás is, a bérletesek megszerezhetik székeiket, felszeleteljük a kapukat, eladjuk a gyeptéglákat, a teljes bevétel a ferencvárosi fociutánpótlásba kerül.”

„Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Puskás-stadionnal, de más opciók is vannak, viszont több helyszín váltogatása nem került szóba. Nem olcsó dolog a költözés, hisz a csapaton kívül a klubnak is költöznie kell. Ha a Puskásba megyünk, ott mindenképpen hozni kellene a 10 ezres átlagnézőszámot, hogy ne lötyögjön a lelátó, van elképzelésünk, amivel az albérlet idejére Fradi-kompatibilissé tesszük a stadiont” – jelezte a klubvezető.

A tavaszról is beszélt: „Így képzeltük a szezonkezdést, elég szépen összeállt a csapat, sikerült integrálni az új játékosokat. Ricardo Moniz igazolásaival megint hozta a formáját, minden kérését sikerült teljesítenünk, persze tisztában van a lehetőségeinkkel. Nála mindig a filozófia az első: meghatározó volt a hozzánk kerülésében az, hogy nagyon tetszett neki a Fradi hagyománya, a támadójáték, a feltolt védekezés, a látványos futballstílus.”

„Amikor Monizzal először találkoztam, első kérdése az volt: mi itt a klubfilozófia? Alighanem evidencia mindenki számára, hogy korábbi nyugati csapatainál jóval több pénzt keresett a Tottenhamtől Hamburgon át Salzburgig. Egyik korábbi klubját úgy jellemezte nekem, hogy ott minden aranyból volt, csak a gondolatiság, a hagyomány hiányzott számára” – idézte fel.

A célok is szóba kerültek: „Elkelt volna még egy jó védő, de nagyjából megvagyunk hátul is: építkezés folyik. A szezon elején azt mondtam itt, hogy az első ötben szeretnénk végezni, most már nem bánnám, ha dobogósok lennénk, de ez idén még nem elvárás.”

„Ma már nemcsak légiósokból lehet jó csapatot építeni Magyarországon: nagyon jó példa rá a 17 éves középpályás Csilus Tamás esete, akit Moniz hozott fel az utánpótlásból. Ricardo kimondta: hosszabb távú célja az, hogy a Ferencváros gerincét magyar játékosok alkossák. Két szezon még biztosan szükséges ahhoz, hogy öt-hat zöld-fehér gyökerű magyar fiatal játsszon a csapatban” – prognosztizálja Orosz Pál Fradi-vezér.

DigiSport és NSO