A bíró által sújtott csapatunk ( a spori 2 játékost, edzőnket és gyúrónkat is kiállította) szoros meccsen kapott ki a listavezetőtől.
A végeredmény 2-1 maradt az Előre javára.

78. perc: Vargát most engedte vissza a bíró. Most talán többet van a labda az Előrénél, de helyzetben ez még mindig nem mutatkozik meg. Hadar kapott szép labdát, rárúgta, szögletre csorgott. Pozsár ment le a sarokba. Botis várta a hosszú oldalon a labdát, mellé fejelte.

74. perc: Egy felívelt labdát Mosquera fejelt le, Randelovic pedig egyből, 5 méterről bevágta a kapu bal alsó sarkába. GÓÓÓL! 2-1.

72. perc: Varga N. ugrott fel fejelni, kapott egyet az arcába, mert földre került. Ápolni kell. Varga még mindig nem jön vissza, 8 a 8 ellen a mezőnyben.

70. perc: A Fradinál van a labda az utóbbi percekben. Tolmbaye kap sárgát, a vendégek pedig szabadrúgást a 16-osnál, az alapvonaltól 1 méterre. Csilus rúgta be, Máthé kiejtette a kezéből, de aztán csak sikerült megkaparintania. Szégyen, amit a pályán művel az Előre. Helyzete sem volt. Csere a Fradinál: Papp M. helyett Peszmeg.

64. perc: Tolmbaye dobott nagyot oldalról, Hadar megcsúsztatta, Leucuta elől kicsúsztatták, Mendez pedig akkorát lőtt a labdába, hogy a teniszpályán kötött ki. Mendez csúnyán összefejelt egy fradistával, nagyon fájhat neki, eléggé szenved. Vélhetően Csilus volt a másik szenvedő fél. Csere lesz: kolumbiai helyett kolumbiai: Mendez helyére Mosquera érkezik majd.

55. perc: Szögletet kap a Békéscsaba. Pozsár végzi el. Kunsági kiöklözte, jöhet még egy. Most pedig kifelé szabadrúgás. Továbbra is gyengén játszik a Békéscsaba, egyelőre annyi az elképzelés, hogy a szélen meghúzzák és beívelik, de ez a terv is csak néha-néha valósul meg.

47. perc: A Fradinak is befújt egy 11-est a játékvezető. Kiállította a szabálytalankodó Lengyelt. A sértett, Nehéz pedig a kapu jobb oldalába rúgta a labdát, Máthé a másik oldalra vetődött. 1-1. Iksz, a mezőnyben pedig kilenc hazai a nyolc vendég ellen.

46. perc: Dajka László kettőt is cserélt a szünetben: Obot és Pozsár érkezik, mégpedig Majoros és Juhász Gy. helyett. Böcskei az első félidő végén a Fradi gyúróját is elküldte a padtól. A gyúró értetlenkedett, de a játékvezető mondta neki, hogy menjen kerítésen kívülre, ha szkség lesz rá, akkor engedélyt ad, hogy bejöhessen. Máthén kívül mindenki a vendég térfelen, mikor az Előrénél van a labda.

Gyengén játszott az Előre az első félidőben. A játékvezető befújt egy szerintem véleményes büntetőt. Hogy mennyire volt utolsó ember a védő, aki elkövette a szabálytalanságot, szintén kérdéses. Lipcsei Péter egyébként folyamatosan magyarázott a padnál, csak idő kérdése volt, hogy mikor küldik el. A büntető és a két vendég piros lap után egy szavunk nem lehet a bíróra. A játékban azonban fejlődni kell – gyakorlatilag kapura rúgás sem volt -, mert valószínűleg a kis Fradi beáll 8 emberrel védekezni, és egy kontrából megpróbál egyenlíteni. Pedig ezt a meccset kettős emberelőnyben gólokkal kellene nyerni.

45. perc: Szabadrúgást kap a Fradi, a vendégek mennek rendületlenül előre, hátha… Szerencsére sikerült kifejelni a beadást. Vattai csúszott rá Juhász Gy. lábára, ő is sárga lapot kapott. Böcskei lefújta az érdekes eseményekkel tarkított első félidőt, aminek végén még egy embert elküldött a játékvezető a kispadról. BÉKÉSCSABA-FERENCVÁROS II.: 1-0 a félidőben.

40. perc: Leucuta egyébként a kapu jobb oldalába célzott, Kunsági is arra ment, de nem érhette el a magabiztos lövést. Böcskei elküldte Lipcsei Pétert a kispadtól. A kispad mögé vonult, a kerítésen kívülre, onnan figyeli a történéseket. A kettős emberelőnynek köszönhetően nyilván fölénybe került az Előre, többet járatja a labdát. Lengyel Dániel kap sárga lapot.

33. perc: Dupla piros a Fradinál és 11-es a Békéscsabának! Három védő mellett tört ki Leucuta, végül a földre került, Böcskei befújta. A szabálytalanság miatt Majzik pirosat kapott, utána pedig a reklamáló Vass is. Leucuta értékesítette a 11-est, ezzel VEZET AZ ELŐRE! 1-0.

28. perc: Lipcsei, a vendégek mestere beszélt feleslegesen, Böcskei ment ki hozzá és nyugtatta le. Hadar fejelte le Randelovicnak, de Kunsági kint volt és 15 méterre a kaputól felszedte a lasztit. Vass kapott sárga lapot, miután csúnyán felrúgták Randelovicot, ráadásul Majzik is becsatlakozott a rugdosódásba. Leucuta adta be a jobb szélről, de még Hadarnak is magas volt, nem tudta se kapura, se embernek lefejelni.

20. perc: Batik kapott egyet, az arcához kapott, földre került. Pár másodperc múlva már kutya baja. Juhász húzott el a bal szélen, de Simita simán szerelte, így nem tudott beadni. Batik visszaadta Randelovicnak az előző “pofont”, sárga lapot kapott a játékvezetőtől.

16. perc: Erdei kapott sárga lapot, miután a szélen felvágta Majorost. Randelovic csúsztatott a szabadrúgás után, mellé ment a labda. Mendez szerelt már a hazai kapu közelében, jön az első Fradi-szöglet. Kifejelte Botis, aztán Birtalan rúgta rá, gyengén.

12. perc: Hadar sarkalta Randelovic elé, szép volt, szögletre mentettek a védők. Majoros teszi be. Kunsági kiöklözte neki bal oldalra. Csilus adott be jobb szélről, sikerült menteni. Szépen teszik-veszik a labdát a vendégek, az Előre csak keresi. Második hazai szöglet, Tolmaye nagy bedobása után. Majoros íveli be, egy kis kavarodás után jöhet a harmadik hazai szöglet. Majdnem kontrázott a Fradi, szerencsére elrontották, illetve Tolmbaye mentett.

5. perc: Batik lőtt, Máthé fogta. Egyelőre aktívabb a Fradi.

1. perc: A kis Fradi kezdte a meccset. A felhő eltakarta a Napot, de lehet, hogy Botis még számít egy kis napsütésre, mert a teniszpálya felőli térfelet választotta. A vendégek csikócsapatában Csilus és Batik számít viszonylag nagy névnek, rájuk lesz érdemes figyelnie a békéscsabaiaknak. Majzik lőtt be egy szabadrúgást, Máthé biztosan húzta le.

14.31: És ezzel beköszöntött Békéscsabán is a focitavasz! Az eső után verőfényes napsütés – már csak a szivárvány hiányzik -, a kabát is sokakról lekerült, elég egy pulóver is, van vagy 15 fok. Percekkel ezelőtt még Pozsár gyakorolta a szabadrúgásokat 16 méterről, szemből a kapuval. Volt kapufa, gól is. Dajka László csereként számít a középpályásra, lehet, hogy szükség lesz egy jó szabadrúgáslövőre. A hazaiak tiszta lilában, a kis Fradi pedig fehér felsőben, zöld nadrágban vonul ki a gyepre. A játékvezető Böcskei Balázs lesz, az oldalvonal mellett Butkai Zsolt és Szvetnyik Bence segítik a munkáját. Budapestről – vagy máshonnan – is érkezett szurkoló, nyolcan vannak a vendég szektorban. Tényleg úgy fest, hogy hazai oldalon összejön a 800 drukker.

14.20: Gyülekeznek a lelátóra. A kezdésre lehet, hogy nyolcszázan is lesznek. A 11-ből 4 magyar játékos van a hazai kezdőben. Összesen 4 olyan focista lehet, aki EU-n kívüli állampolgársággal rendelkezik. Most kettő lesz bent, a cserék közül pedig Mosquera és a kapus Scekic sszámít EU-n kívülinek. A FTC II meglehetősen csikócsapattal érkezett, az első csapatból nincs olyan, aki “visszajátszana”. A holland Moniz bizonyára nem engedte őket a holnapi, Újpest elleni rangadó előtt.

14.10: Melegít a hazai és a vendég együttes is. Ismertek a kezdőcsapatok.
Békéscsaba: Máthé – Tolmbaye, Lengyel , Botis, Mendez – Varga N., Randelovic, Juhász Gy. – Leucuta, Hadar, Majoros. A cserék: Scekic, Obot, Pozsár, Raducu, Mosquera, Horváth T.
FTC II: Kunsági – Papp M., Birtalan, Erdei G., Batik – Simita, Csilus, Vattai, Nehéz – Vass M., Majzik. A cserék: Rigó, Oláh M., Erdei V., Peszmeg, Popgeorgiev.

Az Előrének fontos lenne a győzelem, mert csak akkor őrizhetné meg biztosan előnyét a Vasassal szemben a feljutásért való harcban.

forrás: beol.hu

Reklámok