A két elsőszámú gólfeleős nyilatkozott.

Böde Dani:

– Ön szerint melyik nagyobb derbi, a Fradi–Újpest vagy a Madocsa–Bölcske?

– A maga nemében mindkettő rangadó a javából! – felelte szemrebbenés nélkül a Ferencváros egyik legjobbja, a madocsai születésű Böde Dániel. – Maradjunk abban, hogy amíg nem játszottam mindkettőn, addig nincs összehasonlítási alapom. Azt azonban készséggel elismerem, hogy vasárnap délután az Újpestet, évek múltán pedig a Bölcskét legyőző csapatnak szeretnék a tagja lenni.

– Az őszi, Megyeri úti kettő egyes vereség már csak rossz emlék?

– Nehéz elfelejteni azt a mérkőzést, ha már szóba hozta… Ahogy kikaptunk Újpesten, az volt igazán a bosszantó. Ellenfelünk egy lesgyanús szituációból esett góllal jutott vezetéshez, majd a győztes gólját azt követően szerezte meg, hogy lejárt a háromperces hosszabbítás is. Most itt a remek alkalom, hogy visszavágjunk. Habár a három pont a lényeg, nem a reváns.

– Hogyan fogadta a Paks hat nullás újpesti sikerét?

– A klub korábbi futballistájaként természetesen örültem neki. S nem elsősorban azért, mert a lila-fehérek hatot kaptak, hanem azért, mert Tököli Attiláék hatot lőttek. Amúgy is jó hétvégém volt, mi Pápán nyertünk három nullára, míg a Madocsa a Csikóstőttős elleni Magyar Kupa-selejtezőn győzött hat háromra – ráadásul idegenben. Utóbbi, ha nem is az évszázad, a hétvége meccse volt…

– Nekiesnek az Újpestnek?

– Mivel azért lépünk pályára, hogy legyőzzük, nincs más választásunk. Ellenfelünknél edzőváltás volt a héten, ez ugyanúgy elsülhet jól, mint rosszul. Nem megbántva Leliévre urat, bízom benne, hogy a kinevezése nem párosul győzelemmel, de még csak döntetlennel sem. Nyernünk kell, ez ilyen egyszerű.

– Vasárnap megszerzi tizedik bajnoki gólját?

– Erre készülök. De zsúfolt ház ide, presztízsrangadó oda, nem mindenáron akarok gólt rúgni. Ha egyik társam jobb helyzetben lesz, lepasszolom a labdát. A győzelem sokkal fontosabb, mint egy Böde-gól!

Kabát:


– Ha már most bepillanthatna a csak este fél hétkor elkészülő meccsjegyzőkönyvbe, amelyben a gólszerzők között egy találattal Kabát Péter neve is ott virít, elégedett lenne?

– Csakis akkor, ha az eredmény rubrikát úgy töltötték ki, Ferencváros–Újpest nulla egy. Ha nem nyerünk, nem érdekel, betaláltam- e.

– Azért a Fradi ellen rendre eredményes. Mi lehet az oka a zöld-fehérek elleni rendkívüli gólérzékenységének
?
– Tény, amióta hazajöttem a légióslétből, ötször szerepeltem a Fradi ellen, egyszer debreceniként, négy gólt szereztem, és az ötből négyszer nyertünk is, kivétel a három nullás Üllői úti vereség kétezer-tizenegyből az Újpesttel. Hogy mi lehet ennek az oka? Részben a szerencse és hogy valószínűleg sokszor vagyok jó időben jó helyen. Ugyanakkor valóban élvezem az éles meccseket, a derbiket, amelyeken tele a nézőtér, és tudom, a tévé előtt is százezrek ülnek.

– Központi téma a Böde Dániel kontra Kabát Péter csatárcsata. Ki jön ki belőle sikeresebben?

– Remélem, én. Danival nem vagyunk napi kapcsolatban, de nagyon jó játékosnak tartom, kiváló fizikumú, nagyon érzi a kaput, főleg fejjel, egy kis idő persze kellett neki, hogy megszokja az új közeget, de most már remekel. Azért a védőink csak lefogják.

– Csakhogy a zöldeknél nem egyszemélyes a támadósor, mintha a teljes csapat állandóan támadni akarna.

– Igen, nagyon offenzív felfogásban futballoznak, elődleges céljuk, hogy támadjanak, hazai pályán pláne, biztosan nekünk rontanak, ezért zárt védekezésből kell meg-meglódulnunk.

forrás. nso.hu

Reklámok