Holland szélsőnkön kívül Keller Fater értékelte a meccset.

Julian Jenner szerint megérdemelten tartotta otthon a három pontot a Ferencváros az Újpest ellen megnyert derbin. “Megérdemelten nyertünk, mert bár sok labdát elveszítettünk, de jobban játszottunk, az Újpest gyakorlatilag egyszer jutott el a kapunkig” – kezdte a Fradi holland légiósa az [origo]-nak.

“Korán ki kellett volna őket végeznünk, már az első félidőben két góllal vezethettünk volna. Én is megszerezhettem volna a vezetést, amikor eltoltam a kapus mellett a labdát, az újpestiek össze is futottak, de a védő valahogy fejjel menteni tudott, nem volt szerencsém annál a helyzetnél, de utána jött Somalia fantasztikus gólja, majd a végén Cukic nem kisebb találata.”

A mérkőzés után a Ferencváros úgy ünnepelt, mintha bajnokságot nyert volna, Jenner erre a felvetésre így reagált: “Igen, mert így is éreztük, legalábbis nekem abszolút olyan érzésem volt, mintha bajnoki címet nyertünk volna. Játszottam már néhány nagy meccsen, sok néző előtt, de ilyen atmoszférában még sosem, hihetetlen élmény volt ez a meccs, sosem fogom elfelejteni.

Keller József, a Ferencváros korábbi legendás hátvédje az [origo]-nak a meccs után elmondta, hogy az első félidőben jobban játszott a Fradi, de utána az Újpest összeszedte magát. “Az eredmény miatt boldog vagyok, de a játék miatt nem, mert a második félidő gyengén sikerült. Olyan játékot játszottunk, ami nem volt eddig jellemző. Felívelgettük a labdákat, az egyetlen csatárunkat otthagytuk birkózni, és szinte minden labdát megszerzett az Újpest, amely az első félidőben teljesen meg volt illetődve, szinte támadni sem akart, ám nagyon jót tett nekik a szünet, mert a második félidőre összeálltak.”

A mérkőzés előtt szinte minden a Ferencváros győzelmét jósolta, a zöld-fehérek oldalán nyugodt téli felkészülés, jelentős erősítés, jó forma és a hazai pálya előnye sorakozott, míg a lila-fehérek egy Pakstól elszenvedett 6-0-s vereséggel, edzőváltással, meg nem erősített kerettel és számos tulajdonosi perrel a nyakukon készültek a derbire.

Hangulatkép a derbiről:


“Elképzelhető, hogy a srácokat nyomta egy kicsit az esélyesség terhe, de ma is bebizonyosodott, amire sokan csak legyintenek, hogy egy Fradi-Újpest rangadón bármi megtörténhet” –
folytatta Keller. “A mi időnkben is volt olyan, hogy sokkal rosszabb passzban voltunk, mint az Újpest, mégis nyerni tudtunk a Megyeri úton. Egyébként furcsa, hogy a mai Fradiban ennyi légiós van, de el kell fogadnunk, hogy most csak velük tudunk eredményeket elérni, azonban remélem, hogy hamarosan jönnek majd a saját nevelésű játékosok is.”

forrás: origo.hu

Reklámok