Védőnk arról is beszélt, hogy mi dönti el bekapcsolódik-e a támadásokba.

– Felnőtt szinten ez volt a harmadik Újpest elleni derbi, amelyen játszott, ráadásul mindhárom alkalommal kezdőként. Ez a párosítás valóban más dimenzió?

– Egy Fradi–Újpestet, Újpest–Fradit nem lehet más meccsel összehasonlítani, ez az év mérkőzése, ezen játszani, ennek részese lenni több mint megtiszteltetés – magyarázta Sváb Dániel.

– Milyen Újpestre számítottak a Paks elleni súlyos vereség után, és végül mit kaptak az ellenféltől?

– Mindenféleképpen erős, erőszakos Újpestre számítottunk, amelynek nem volt mit veszítenie. De természetesen felkészültünk belőlük, mint minden csapatból, és azt kaptuk, amit vártunk.
– Önmaguktól is azt kapták, amit terveztek?

– Szerintem úgy hajtottunk, ahogy szerettünk volna, talán a nagy nyomás miatt több hiba volt benne, de nincs tökéletes meccs, és mindig van mit tanulni.

– Mi kell ahhoz, hogy a Fradi elmúlt hetekben látott tavaszi lendülete kitartson a szezon végéig?

– Csak folytatnunk kell a megkezdett munkát, és koncentrálni hétről hétre. Akkor marad a forma is, ebben bízunk, erre építünk.

– A pápai győzelem során a második gól az ön beadása után született. Szeret részt venni a támadásokban? Mennyire engedi, vagy éppen várja el ezt Ricardo Moniz?

– Szeretek elől lenni, szeretek meglepetést okozni egy-egy jól sikerült megoldással. De nem ez az elsődleges feladatom, hiszen rendkívül képzett, nagyszerű játékosok vannak előttem. A mester azt vallja, ha tudok a támadásokban segíteni, és gólpasszt vagy gólt tudok elérni, akkor kötelességem menni. Azonban ha nem hozom a statisztikát, akkor koncentráljak a védekezésre.

– Egyetért azzal az elemzéssel, amely szerint tavasszal eddig jobb teljesítményt nyújt, mint ősszel? Minek köszönhető a formajavulás?

– Igen is, meg nem is. A téli felkészülés rengeteget segített az erőnlétben és technikai dolgokban fejlődni, ugyanakkor én emlékszem egy-két jól elsült beadásra az őszi szezonban is, csak azok akkor sajnos kimaradtak. De nagyon bízom abban, hogy így marad, és nagyon sok szép győzelemben lesz részünk.

forrás: rangado.hu

Reklámok