A ’92-es tavaszi menetelésünk kulcsalakja fél évszázada született.
fodor-imre_1103
Amikor a Siófokból ide szerződött 1992 tavaszára valami megváltozott. Ősszel a tehetséges, de sok rutintalan fiatalból álló csapatunk sok pontot elhullajtott olyan meccseken, amiket megnyerhetett volna. Fodor Imre igazi irányítóként nemcsak összefogta a csapatot, gólpasszokat adott, de képes volt gólszerzésre is. Ezzel sokat segített régi vágyunk teljesítésében, hogy 11 év után, újra bajnok legyen a Fradi, nem mellesleg édesapjának is teljesült az álma, hiszen bár fia az MTK-ban kezdte, a Honvédnál már igazi sztárként komoly sikereket ért el, a Siófok pedig akkor remek fizetést nyújtott neki, de szíve vágya az volt, hogy gyermeke egyszer a legendás zöld-fehér Fradi mezben fusson ki a pályára.

Az alatt a másfél év alatt, amikor itt játszott bajnoki és kupagyőzelem részese, komoly részese volt. ’92 tavaszán az ő gólja jelentette a vezetést a Honvéd ellen és azzal a győzelemmel került a tabella élére csapatunk, Diósgyőrben a mindent eldöntő meccsen két szögletét helyezte Wukovics Laci a hálóba. Utolsó meccsén is gólt, a kupagyőzelemhez vezető gólt szerzett a Haladás ellen. Sokan ma is őt emlegetik, ha szóba kerül, hogy ki volt az igazi “tízes” a Fradiban.

1999-ben egy tragikus balesetben vesztettük el mi szurkolók kedvencünket, két fia az édesapját, apukája rajongva szeretett fiát. Nyugodjon békében, az Örök Világosság fényeskedjen lelkének!

A Honvéd elleni meccs összefoglalója:

Utolsó meccsén gól a Haladás elleni kupadöntőn:

Reklámok