Ennyibe kerül a Puskás Stadion kibérlése.

A zöld-fehérek létesítményét jövő héten kezdik el bontani, s az új Albert stadion elkészültéig albérletben szerepel a gárda. Kubatov Gábor (47) klubelnök a héten büszkén jelentette be, hogy sikeresen egyeztetett a Nemzeti Sportközpontok képviselőivel, s ennek köszönhetően 40 mérkőzésre a korábbi Népstadionban fogadhatja vendégeit a Fradi. Információnk szerint az Üllői útról ideiglenesen elköltöző klub egy találkozóért 2,5 millió forintos bérleti díjat fizet.

– Az összeg helytálló, a negyven összecsapás megközelítőleg 100 millió forintba kerül –
nyilatkozta lapunknak Vígh László (49) kormánybiztos. – A tételben szerepel a víz és gáz díja is, az elhasznált áram azonban pluszköltséget jelent. A focisták csak a mérkőzéseken használják a létesítményt, edzeni nem ott fognak.

A zöld-fehérek korábban többször szerepeltek az első számú magyar arénában. Az Üllői úti pálya építési ideje alatt a 70-es években ott fociztak, akárcsak az Újpest, a Honvéd és a Vasas elleni kettős rangadókon is. 40 ezer néző előtt itt nyertek a bajnoki címet eldöntő csatát 1996-ban a BVSC-vel szemben, 2003-ban és 2004-ben pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett a Puskás stadionban a gárda. Szintén 2004-ben ez a létesítmény adott otthon az FTC hazai mérkőzéseinek az UEFA-kupa főtábláján a holland Feyenoord és a svájci Basel ellen. A legutóbbi élmény kevésbé kellemes, 2011 augusztusában a Vasas elleni bajnokin 2-0-ra kapott ki a Fradi.

A gárda jövő szombaton már az ideiglenes otthonában csap össze az Egerrel, előtte azonban még két mérkőzéssel köszön el az Albert Flórián stadiontól. Ma szintén az Eger lesz a rivális a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, holnap pedig a román CFR Cluj elleni gálameccs jelenti a végső búcsút. A régi aréna bontása a jövő héten kezdődik, a 22 600 szurkoló befogadására alkalmas újnak a tervek szerint 2014 őszére kell elkészülnie. Az építési költség 12 milliárd forint, a bontás egymilliárdba kerül.

forrás: blikk.hu