A fradi.hu folytatja összeállítását a remek meccsekről.

Ahogyan arról már beszámoltunk, klubunk vasárnap búcsúztatja az Albert Flórián Stadiont. A jeles esemény alkalmából honlapunk két részben összegyűjtött néhány olyan Üllői úti mérkőzést, amely minden bizonnyal felejthetetlen maradt a Fradi-szurkolók számára. Jelen cikkünkben a második részt tesszük közzé, az első részt ITT olvashatja el.

Miután egy ilyen lista nem lehet teljes, így arra kérjük drukkereinket, hogy a szerkesztoseg@fradi.hu email-címre küldjék el, mely találkozókat tekintik történelmi jelentőségűeknek.


1996. október 15.

UEFA-Kupa, második forduló, első mérkőzés
FTC-Newcastle United 3-2 (2-2)

FTC: Szeiler – Telek – Hrutka, Kuznyecov, Szűcs M. – Nyilas, Lisztes (Holló), Miriuta, Nagy N. – Horváth F. (Zavadszky), Nicsenko
Newcastle: Smicek – Watson, Peacock, Ph. Albert, Beresford – Gillespie (Ginola), Batty, Beardsley, Lee – Ferdinand, Shearer
G.: Lisztes (2), Horváth G. ill. Beresford, Shearer

12993

Hatalmas várakozás előzte meg mindkét részről az FTC-Newcastle United UEFA-Kupa mérkőzést. Előzetesen az angolok számítottak a mérkőzés esélyesének, ám a „Szarkák” játékosai – fellapozva az akkori nyilatkozatokat – jócskán visszafogottnak bizonyultak – Shearerék tartottak a Fraditól.

Viharosan indult a mérkőzés: a 7. percben máris vezetéshez jutott csapatunk, majd a 16. minutumban az ifjonc Lisztes Krisztián kétgólosra növelte előnyünket. A meglepett angolok ugyanakkor összeszedték magukat, és Beresford, valamint Shearer találataival 2-2-re hozták a félidőt.

A második játékrészben egy gól született, azt Lisztes Krisztián szerezte, amivel a mieink 3-2-re megnyerték a mérkőzést. Aki a helyszínen szurkolta végig a mérkőzést, az bizonyára soha nem felejti el ezt a 90 percet…

2000. március 11.

PNB, 21. forduló

FTC-Vác 8-0 (5-0)
FTC: Szűcs L. – Lakos – Szűcs M. (Lilik), Nagy N. – Földvári, Csoknay, Váczi (Vén), Füzi – Bárányos (Schultz), Horváth P., Tóth M.
Vác: Telek – Ráki, Koller, Burzi, Somogyi (Szász) – Sováb (Prukker), Andrássy, Nagy T., Bucsi (Hadás), Szűcs – Gasparik
G.: Horváth P. (2), Szűcs M. (2), Bárányos, Váczi, Földvári, Koller (öngól)

A kétezres években még gyakrabban előfordultak a kiütéses, nagyarányú győzelmek. Egy ilyen emlékezetes sikerünk volt 2000-ben az akkor még PNB-nek hívott első osztályban a Vác elleni 8-0-s sikerünk.

A mieink az első félidőben már 5-0-ra elhúztak az egyébként a szezon végén kiesett Vác ellen. (A váciak egyébként csak azért lettek utolsó előttiek, mert a Szeged nem tudta befejezni a bajnokságot, ezért azonnal a másodosztályba sorolták vissza.)

A második félidőben újabb három gól született, így végül 8-0-ra nyertünk: Tóth Mihály és Horváth Péter duplázni tudtak, mellettük Bárányos, Váczi és Földvári is betaláltak. Egy váci öngól is született, azt Koller szerezte.


2004. szeptember 30.

UEFA-Kupa, 1. forduló

FTC-Millwall 3-1 (3-1)
FTC: Szűcs – Vukmir, Gyepes, Botis – Balog, Rósa D. (Sowunmi), Zováth, Tőzsér (Leandro) – Lipcsei, Vagner, Penksa (Kiss)
Millwall: Stack – Lawrence, Muscat, Ward, Livermore – Elliott (McCammon), Wise, Simpson (Sweeney), Harris (Cogan) – Morris, Ifill
G.: Rósa, Botis, Vagner ill. Wise

A 2004-es UEFA-Kupa utolsó selejtezőkörében csapatunk az angol másodosztályban szereplő Millwallt kapta ellenfélnek. A kinti mérkőzésen 1-1-re végeztek a csapatok, így a mieink remek helyzetből várhatták a visszavágót.

Szeptember 30-án igazi pokol várta az angol drukkereket és játékosokat Budapesten. A meccs pedig nem is alakulhatott volna jobban…

A 26. percben Rósa Dénes, a 32. minutumban Sorin Botis, majd a szünet előtti pillanatokban Robert Vagner talált be. Háromgólos előnnyel csak azért nem vonulhattunk pihenőre, mert a hosszabbításban Wise szépített.

A második félidő már inkább a küzdelemről szólt, újabb találat nem született, így csapatunk bejutott az UEFA-Kupa főtáblájára. Emlékezetes, egyben az egyik utolsó nagy nemzetközi sikere volt ez labdarúgó csapatunknak.
Reméljük, nem kell sokat várni már…
12990

2004. május 27.

NB I, 32. forduló, felsőház

Ferencvárosi TC – Debreceni VSC-MegaForce 3-1 (2-1)
Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Rósa D., Lipcsei, Kapic (Bognár), Leandro – Gera, Tököli, Sasu (Sowunmi)
Debrecen: Tomic – Bernáth, Éger (Balog), Vincze G., Nikolov (Szekeres) – Dombi, Habi, Sándor, Halmosi (Kiss Z.) – Bajzát, Bogdanovic
Gólszerző: Gera, Tököli, Lipcsei, illetve Sándor
12980
A legutóbbi és az egyik legemlékezetesebb bajnoki címünk volt a 2004-es. A döntés az aranyérem sorsáról az utolsó fordulóra maradt, ám a DVSC-nek és az Újpestnek is nagyobb esélye volt az NB I megnyerésére. A Lokinak „mindössze” annyi volt a feladata, hogy nyerjen az Üllői úton, az Újpestnek a Debrecen pontvesztése, valamint az kellett, hogy legyőzzék az MTK-t, míg a mieinknek meg kellett verniük a hajdúságiakat, és bízniuk az ősi rivális Újpest botlásában.

A forgatókönyv a lehető legjobban alakult, csapatunk Gera, Tököli és Lipcsei góljával felejthetetlen mérkőzésen győzött 3-1-re, míg az MTK 1-1-es döntetlent ért el az Újpest ellen, így az utolsó fordulóban mindenkit magunk mögé utasítottunk és megnyertük a bajnokságot.


2006. augusztus 14.

NB II, 1. forduló

Ferencváros-Jászapáti 1-0
FTC: Kemenes – Bognár Zs., Dragóner, Tímár, Balog Z. – Szalai (Fitos), Lipcsei, Lazic, Laczkó – Deme (Bartha) – Jovánczai (Csepregi)
Jászapáti: Tajti – Debreczeni, Kiskapusi, Kaszás (Horváth R.), Tulák – Mosonyi – Ragó, Vígh (Kotula), Somodi, Murinai – Horváth P. (Újfalusi)
Gólszerző: Laczkó

A 2006-os jogtalan kizárás után csapatunk a Jászapáti ellen játszotta történelme első NB II-es mérkőzését. A nehéz helyzetben ismét összefogott a Fradi-család, százméteres sor állt a jegypénztáraknál, a székház előtt többek között Szörényi Levente és Bródy János is klubunk kizárása ellen tüntetett.

A csapatokat közel 15 ezer ember fogadta a pályán, a Jászapáti játékosai életük találkozójára készültek. A mieink az Összefogás napján végül Laczkó hajrában lőtt góljával győztek 1-0-ra a végig kapujukat védő kiscsapat ellen.2009. augusztus 1.

NB I, 1. forduló

Ferencváros – ZTE FC 4-1 (2-1)
Ferencváros: Holczer – Lowton, Dragóner, Balog Z., Kulcsár D. – Fitos (Joaquin, 83.), Ahmed, Ashmore, Wedgbury – Ferenczi, Shaw (Pölöskey)
ZTE: Pogacsics – Kocsárdi (Schultz), Kovács (Illés), Bogunovic – Todorovic, Panikvar, Sluka, Máté – Kamber, Balázs Zs. (Magasföldi) – Rudnevs
Gól: Fitos, Dragóner, Pölöskey (2), illetve Máté P.

12979

Az NB I-be való visszatérés a Ferencvároshoz méltó módon sikerült. A B-közép a „Megjártuk a poklot és magunkkal is hoztuk” drapériát tartotta a magasba, és valódi poklot is varázsolt az Albert Stadionba.

Igazi futballkörülmények között gázoltunk át a Zalaegerszegen: Fitos, Dragóner, valamint Pölöskey (2) góljával 4-1-es győzelmet arattunk.


2013. március 10.

NB I, 19. forduló

FTC-Újpest 2-1 (1-0)
FTC: Jova – Somalia, Gyömbér, Besic, Sváb – Józsi, Cukic – Martinus (Leonardo), Aborah (Klein), Jenner – Böde
Újpest: Balajcza – Szélesi, Mihajlovic, Vermes, Iandoli – Simon K., Christ, Vasiljevic, Balogh B. – Kabát, Moraes (Lázár)
G.: Somalia, Cukic, ill. Kabát

Nem volt olyan régen, hogy ne emlékezzünk rá. Az NB I 19. fordulójában csapatunk az Újpestet fogadta, szurkolóink két héttel a mérkőzés kezdete előtt elkapkodták az összes jegyet. Klubunk emiatt a kapu mögötti szektorokban leszereltette a székeket, így telt ház előtt rendezhették meg a találkozót.

A szünetre a mieink Somalia találatával 1-0-s előnnyel vonulhattak, de az újrakezdést követően Kabát szinte azonnal kiegyenlített. A mieink végighajtották a hátralevő perceket, és törekvésüknek 3 pont lett a jutalma, hiszen Vladan Cukic – valóban az utolsó pillanatokban – betalált, és ezzel a mieink 2-1-re győztek.

forrás: fradi.hu