Egy helybéli olvasónk készített meccsriportot.

Pécs, 2013. Március 23.
PMFC-MATIAS (U19) – FERENCVÁROS (U19)
0-3 (0-1)
Pécs, Stadion utca
30 néző

Vezette: Nyakas Balázs, Verbászi Patrik Bence, Kovács László

Gól: Szpirulisz Márkó, Schön Olivér, Herceg Mór

PMFC-MATIAS (U19)
1 Homolya Zsolt
5 Kovács Attila
15 Gajág Gergő
3 Szanyi Krisztián
4 Hambuch Milán
8 Szabó Péter
10 Pigay Bence
7 Kővári Róbert
14 Tóth Barna
16 Hernády Dániel
9 Gránicz Patrik

Cserepad:
17 Kormos Erik
11 Jendrasics Domagoj
33 Gáspár Szabolcs
6 Princz Gilbert
2 Turi István
13 Liszácz Tamás

Vezetőedző: Turi Zsolt

FERENCVÁROSI TC (U19)
1 Ludaici Dániel
3 Bajár László
12 Szpirulisz Márkosz
17 Schön Olivér
5 Bertuol Mauricio
6 Májer Gergő
18 Herczeg Mór
8 Korkut Kendál
20 Bokányi Richárd
14 Majzik Adrián
7 Kovács Krisztián

Cserepad:
15 Oláh Attila
10 Csanálosi Patrik
4 Fettik Filip
16 Verliga István
9 Paál Márk
11 Kanyaró Péter

Vezetőedző: Dukon Béla

Pécs – Ferencváros mérkőzést rendeztek az U19-es bajnokság 19. fordulójában.

Különböző előjelekkel várta a találkozót a két gárda, hiszen a hazaiak az előző fordulóban vereséget szenvedtek Nyíregyházán (3-1) addig a fővárosi csapat 3-0 arányban nyert a Kubala Akadémia ellen.

A forduló előtt jól látható különbség volt a két csapat között a tabellán mivel a zöld-fehér csapat a negyedik, míg a Pécs csak a tízedik helyen tanyázott.

Ez a nagy különbség az első percekben inkább fordítva látszott, hiszen az első negyed órában beszorult a Fradi. A pécsi fiatalok nagyon megnyomták a mérkőzés elejét, amit az is mutat, hogy negyed óra alatt öt szögletet is rúgtak s bár ezekből a rögzített szituációkból gól nem született, az embernek az volt az érzése hamarosan a piros-feketék megszerzik a vezetést.

Ha valaki ezt gondolta nagyot tévedett, hiszen a vezetést a 16. percben a szorításból kitörő a pécsi kapuig először eljutó Ferencváros szerezte meg, amikor egy szöglet után a lecsorgó labdát Szpirulisz Márkó erősen a kapu bal oldalába vágta 0-1.

A gól után a mérkőzés ott folytatódott ahol abbamaradt a mecsekaljaiak birtokolták a labdát, mentek előre tisztességgel, de eddigre már összeállt, határozottabb lett a vendégek védekezése így lehetőségig csak ritkán jutottak el. A 25. percben mégis egyenlíthettek volna, de a jobb oldalon elfutó Gránicz Patrik nagy helyzetben hibázott, így maradt a 0-1.

Két perccel később a ferencvárosi Majzik Adrián indította a baloldalon Májer Gergőt, de az utolsó pillanatban a PMFC kapusa Homolya Zsolt tisztázni tudott. Ezekben a percekben átvette az irányítást a Ferencváros, jelezte ezt a 32. percben Kovács Krisztián lehetősége is. A mindössze 17 éves csatár körülbelül a fél pályáról indulva öt piros-fekete védőt cselezett ki, majd éles szögből a kapu mellé lőtt. Mivel több esemény nem történt az első félidőben a csapatok 1-0-s Fradi vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A második játékrész finoman fogalmazva sem kezdődött jól a mecsekaljai alakulat számára, hiszen a 48. percben a zöld-fehér alakulat Schön Olivér góljával megduplázta előnyét 0-2. Mondják, a baj nem jár egyedül, (és tényleg) három perccel később kapusát is elvesztette a hazai alakulat miután Homolya a kaputól körülbelül húsz méterre kézzel ért a labdához. A találkozó ezek után csendes mederben folyt, s bár a pécsi fiatalok nem adták fel jelentős veszélyt nem tudtak kialakítani az ellenfél kapuja előtt. A ferencvárosi fiatalok viszont biztos gól és emberelőnyük tudatában nyugodtan rúghatták a bőrt, és alakíthatták ki a helyzeteket a veszélyesen játszó Májer a szélvészgyors Kovács révén, aki végleg eldönthette volna a három pont sorsát a 60.percben, de (már csak a kapussal szemben állva) nagy helyzetben fölé emelt. Negyed órával a vége előtt újabb helyzetet puskáztak el a vendégek. Májer Gergő kapta a labdát a leshatáron (két támadó jutott egy védőre), de Májer nem tudta megjátszani középen érkező társát, így ez a gólhelyzet is kimaradt. Egy elcsépelt fociközhely juthatott a helyszínre kilátogató szurkolók eszébe miszerint,ha egy csapat kihagyja, a helyzeteit gólt kap ,de a tegnapi napon ez nem teljesült. Sőt az FTC nemhogy gólt nem kapott, de a biztonság kedvéért rúgott is még egyet (nem is akár milyet). A második félidőben pályára lépő, nagy tehetségnek tartott Csanálosi Patrik kapta a labdát a 83.percben, a kaputól 25 méterre a pálya közepén és olyan zsugát osztott a 16-snál érkező Herceg Mór elé, amit a felnőtt első osztályban is ritkán látni. A tálalásnál talán csak a befejezés volt szebb, amit Herceg Mór prezentált. A támadó nem totojázott 16-ról kapásból tüzelt védhetetlenül a kapus feje fölé 0-3.

A hátralevő időben nem történt említésre méltó esemény. A Ferencváros 3-0 arányban nyert és elvitte Pécsről az igen fontos három bajnoki pontot.

Összegezve, a PMFC a találkozó elején még jól tartotta magát, az első negyedóra-húsz percben megszerezhette volna a vezetést is. A második negyvenöt percben viszont végig az történt a pályán, amit a Fradi akart és, ha nincs a kiállítás, valószínűleg akkor is megnyerte volna a mérkőzést, mivel fegyelmezettebbek voltak és jobb volt a helyzetkihasználásuk is.