A Fradi vezérigazgatója a tegnapi sajtótájékoztató után adott interjút honlapunknak.

Hogy éled meg a mai napot és az átmeneti időszak feladatait?

Nagyon felemelő ez a nap de természetesen szomorú is. Rengeteg emlék köt ide, de sajnos be kell látnunk, hogy mint épület, eljárt felette az idő. Ha a Fradit oda akarjuk eljuttatni, ami illik ehhez a legendához, akkor kell egy méltó stadion. Természetesen nehéz időszak lesz, hiszen nem lesz saját otthonunk. A Népligetben lesznek az edzések, ott felújításokat is el kellett végeznünk, a Puskásban a meccs előtti edzések és a mérkőzések lesznek, ott is vannak feladataink. A következő bajnokságot meg szeretnénk nyerni, nemzetközi meccseket akarunk már ősszel játszani, ehhez méltó körülményeket kell teremtenünk, amire ott van lehetőségünk. Ez volt a döntő szempont a választásnál is.

Ma nemcsak a búcsú volt a középpontban, hiszen megállapodást kötöttél Pászkány úrral, a CFR Kolozsvár tulajdonosával, lehet tudni más nemzetközi kapcsolatokról, ezek milyen stádiumban vannak?

Lesznek hasonló megállapodások, mindenhol a partner sajátosságainak megfelelő módon. A Lazioval történő együttműködésnek szorosabb kerete is lehet. Elkezdtük közösen megszervezni a multiklubok szövetségét, ez azon egyesületeket gyűjti majd össze terveink szerint, amelyek több szakosztállyal rendelkeznek. Marokkóban a Raja Casablanca együttesével dolgozunk majd együtt, ahol édesapám edzősködött, így van kiindulási pont. A Fradit ilyen téren is vissza kell helyezni az őt megillető helyre.

Reklámok