Az U16-os csapat beszámolóját olvashatjátok a tovább után.

Hideg márciusi hétvége, derby az Újpest ellen és remek játék. Ez történt röviden. És persze magabiztos győzelem. Jó volt ma Fradistának lenni ezen a mérkőzésen és ezeknek a fiúknak szurkolni. KÖSZI SRÁCOK !!

Az elmaradt múlt hétvégi forduló után az Újpest volt a vendégünk a Népligetben. Ősszel 1-1 lett a végeredmény, itt volt az ideje, hogy most nyerjünk. Sajnos a legutóbbi mérkőzésen a Paks elleni vereségünk nem volt túl jó előjel.

A mérkőzés első perceiben kiegyenlített játék folyt egy óriási kimaradt helyzettel a mi oldalunkon. A kreatív összjátékunkat követő beadást, 100%-os helyzetből elrontottuk. A játék azonban nagyon biztató volt. Sorra alakítottuk ki a helyzeteket és gyors egymásutánban két gólt is szereztünk. Először a jobboldalról jött tökéletes beadásra érkeztünk pontosan és lőttünk a kapuba. Azután három labda érintésből érkeztünk helyzetbe ahol jól érkezve, magabiztosan szereztünk gólt. Mindkettő jól előkészített szépen kidolgozott akció volt. Öröm volt nézni milyen összehangoltan, csapatként és kreatívan jutnk el a helyzetig is magabiztosan ki is használjuk azt. FTC-UTE 2-0. Ekkor úgy tűnt gyors és sokgólos győzelem lesz. A sokgólos is és a győzelem is bejött végül, de adtunk egy ki előnyt ellenfelünknek a következő percekben.

Ellenfelünk az ekkor még időnként ingadozó teljesítményeinket kihasználva egy talált góllal szépített. Egy szöglet utáni kavarodásból az újpestiek találták el a kapunkat, így lett 2-1.

Támadásaink ellenére egy kavarodásból újra a lilák kerültek helyzetbe amit egy önfeláldozó bevetődéssel ugyan sikerült hárítani, de a bíró kezesésének itélte a helyzetet és büntetőt adott. Szerrencsére ezt ellenfelünk főlé rúgta így maradt a vezetés.

Kreatívan, akarással, jól és pontosan szerveztük továbbra is támadásainkat, de a félidő vége előtt ellenfelünk ismét talált egy gólt. Egy pontrúgásból lőttek védhetetlenül a kapunkba. FTC-UTE 2-2. Ilyesztő volt, hogy jól játszunk, helyzeteink vannak és mégis döntetlen az állás.

A második félidőben ha lehet még jobb játékkal folytattuk. Míg az első félidőben még akadtak hibák, a folytatásra mindenki feljavult és remek játékkal küzdöttek igazi csapatként a fiúk. Ennek meg is lett az eredménye.

Egy nagyszerűen beívelt szabadrúgásra érkeztünk pontosan és lőttük védhetetlenül a kapuba a labdát. FTC-UTE 3-2.

Ezután mi következtünk újra. Egy balodali szabadrúgásból mesterien íveltük a hosszúba a labdát és így már 4-2 volt.

A csapat nagy kedvvel folytatta aminek meg is lett az eredménye. Egy középpályáról jövő remek indítással csatárunk lefordult a tizenhatoson belül és védhetetlenül lőtte a kapuba a labdát. 5-2. Teljesen egyértelműen fölényben játszottunk és sorra dolgoztuk ki a helyzeteket. Sajnos a végére egy kicsit kiengedtünk és így levegőhöz jutottak a lilák. Ennek eredményeként az utlsó percekben egy újpesti támadásból gól lett. Az ívelt labda ugyan a védőinkké lett volna, de sajnos játékosunk elcsúszott így a támadó védhetetlen helyzetbe került. FTC-UT 5-3.

Jó volt látni, hogy motiváltan és igazi csaptként játszottunk, egymást segítették a fiúk és remek játék lett a vége. Úgy tűnik kezd összeérni a csapat és az elvégzett munka és a játékkal szembeni alázat meghozza a gyümölcsét !!!

SZÉP VOLT FIÚK ! CSAK ÍGY TOVÁBB !!! HAJRÁ FRADI !!

U97.hu