Szabó Edina csapata ellen lépünk pályára.

18.45: Érd – Ferencváros (TV: Sportklub)

Az Érd legrutinosabb játékosáról, mindenki “Szvetijéről”, Szvetlana Gridnyeváról sokan nem tudják, hogy véletlenül lett kapus, ezt persze soha nem bánta. Szerdán a Ferencváros ellen kell neki és az ÉTV-Érdi VSE-nek bizonyítani, de ő azt mondja, egységes csapatmunkával legyőzhető a bajnoki második helyezett.

– Többnyire akkor lépsz pályára, amikor büntetőt ítélnek ellenünk, és előfordult már, hogy sorsfordító pillanatokban hárítottad a lövést. Hogy csinálod?
– Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, a labdát figyelem. Persze nézem az ellenfél játékosának arcát is, de a labda mozgása a legfontosabb és a megérzéseim. Még mielőtt szembe áll velem a játékos, már van egy sejtésem, hova jön majd a labda. Ha kifogom, nagyon örülök, ha nem, bosszankodok.

– Mit gondolsz, mire lesz képes a csapat a Fradi ellen szerdán?
– Én úgy gondolom, esélyesek lehetünk, de csak akkor, ha megmutatjuk a csapat erejét és mindenki ennek rendel alá mindent. Ez a meccs is fontos lehet a harmadik hely megszerzéséhez, jó lenne előrébb lépni a tavalyi eredményhez képest.

– Korábban a Ferencvárosban is játszottál, ismered némelyik játékosukat.
– Ők ugyanolyan jól ismernek engem. Szerettem ott játszani, normálisak voltak velem a csapattagok és a vezetőség. A Fradi egy népszerű, neves ellenfél, a bajnokságban a második helyen áll, ami még inkább a találkozóra irányítja a figyelmet.

handballerd.hu