Hétvégi ellenfelünknél tartoznak a volt edzőknek, a vezetők és a szurkolók nyílt levélben üzengetnek egymásnak.

Az egri csapatot, mint visszaesőt az MLSZ, a Vojtekovszki Csaba edzővel szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért 100 000 forint, és a Kövesfalvi István edzővel szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért is 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A szurkolók nyílt levele:

A klub hivatalos oldalán február 7-én jelent meg a hír, miszerint John Marshall a klub új többségi tulajdonosa.
Azóta másfél hónap telt el. Úgy gondoljuk, ennyi idő alatt alaposan megismerhették a klub anyagi helyzetét, így jogosan várhatunk választ Önöktől az alábbi, számunkra nyugtalanító kérdésekre:

1. Igaz-e, hogy a klubnak több tízmillió forintnyi kifizetetlen bérleti és létesítmény használati díj tartozása van a város felé?

2. Igaz-e, hogy Jámbor János 80 millió forint kölcsönt adott a klubnak, melyet március végéig vissza kell fizetni?

3. Igaz-e, hogy a klubnak jelentős tartozása van a klub csapatait ruházattal ellátó Legea sportszergyártó cég felé?

4. Igaz-e, hogy a klubnak kifizetetlen köztartozása van az adóhatóság felé?

5. Igaz-e, hogy Kövesfalvi Istvánnal és Vojtekovszki Csabával még mindig nem egyezett meg a klub?

6. Igaz-e, hogy még nem került kifizetésre a klub alkalmazottainak februári fizetése?

7. Az Egri FC Kft cégkivonatán még mindig szerepel egy bejegyzés, miszerint a kft-vel szemben végrehajtást rendeltek el. A klub február 17-én közleményt adott ki, amiben azt állítja, hogy sikerült megegyezni a tartozásról. Ha ez így van, az eltelt több mint egy hónapban miért nem sikerült elintézni, hogy ez a bejegyzés lekerüljön a cégkivonatról?

8. Az Egri FC Kft cégkivonatán továbbra is csak a korábbi tulajdonos szerepel tagként. John Marshall illetve az Aspire Group & Associates milyen formában tulajdonosa az Egri FC Kft-nek?

9. Örvendetes módon március 11-én megkezdődtek a stadionban a világítás kiépítésével kapcsolatos munkálatok, az elmúlt egy hétben azonban semmi nem történt. Furcsa módon a kivitelező nem akar vagy nem tud választ adni arra a kérdésre, hogy mi a beruházás várható befejezési dátuma. Többen tudni vélik, hogy egyelőre csak az árkok kiásását vállalta a kivitelező, a folytatás bizonytalan. Miért ilyen lassan halad a munka, és van-e arra garancia, hogy záros határidőn belül megvalósul a teljes beruházás?

10. A fent felsorolt tartozások illetve a világítás kiépítésének további csúszása veszélyeztetheti-e az Egri FC klublicenszét?

“Valami fantasztikusat szeretnék, valami jót. (…) Szeretnénk felvirágoztatni az Egri FC-t…” – mondta el többek között Mr Marshall egri székfoglalójában.

Mi nem várunk csodát, nem várunk fantasztikus dolgokat, csak korrekt tájékoztatást, illetve annyit, hogy a klubnak stabil legyen a háttere, ahol nyugodtan lehet dolgozni – akár az NB II-ben is.

Azért ilyen formában fordulunk Önökhöz, mert úgy gondoljuk, minden egri szurkoló megérdemli, hogy végre tisztán lásson a klub ügyeit illetően.

Bízunk benne, hogy megtalálják a módját, hogy válaszoljanak kérdéseinkre!

Az Egri FC szurkolói


A vezetőség válasza:

Az Egri FC vezetése azt kéri a drukkerektől, hogy minél többen támogassák a szeretett klubot.

Az elmúlt időszakban, mióta új tulajdonos került a klub vezetőségébe, elindult egy építkezés a csapatot illetően. Felállt az új szakmai stáb, amely új játékosokat is igazolt a keretbe, új helyszínen, a lehetőségekhez képest, kedvező feltételekkel lép pályára csapatunk a váci stadionban, valamint a stadion villanyvilágítását és ezzel a hazai pálya lehetőségét is újraélesztettük. Az új egri pálya – remélhetőleg – hosszú távon elkíséri csapatunkat. Lassan, de biztosan elindultunk egy új úton és – reményeink szerint – együtt éljük meg majd a sikereket.

1. Az Egri FC nevében egyetlen alkalmazott sem jogosult a klubot érintő gazdasági, jogi, politikai és üzletviteli kérdésekben nyilatkozni.

2. Az Egri FC nem kívánja a klub ügyeit a médián keresztül megvitatni a szurkolóival, főleg nem anonim módon, csoportként aláírt levélre válaszolva. Az Egri FC továbbá nem enged magánszemélyek nyomásának, és elhatárolódok mindennemű negatív hangulatkeltésre tett kísérlettől.

3. Az Egri FC vezetősége kész arra, hogy a szurkolók részéről felmerült igényt kielégítse és a név szerint, személyesen feltett kérdésekre válaszoljon egy, a közeljövőben megszervezésre kerülő szurkolói ankét keretében.

4. Az Egri FC az elmúlt időszakban, valamint jelenleg is az átadás-átvétel folyamatát végzi, ami nem volt teljes körű, így az még jelenleg is zajlik. Ennek során olyan új tények és körülmények láttak napvilágot, amelyek részletes vizsgálata szükséges. Amennyiben ezen vizsgálatok azt indokolttá teszik, az Egri FC Kft jelenlegi vezetése meg fogja tenni a szükséges jogi lépéseket. Az Egri FC Kft. azonban úgy gondolja, hogy ezek a társaság belügyei, amelyek rendeződni fognak. Ez nem érinti a labdarúgócsapat folyamatos játékát, a stadion fejlesztését, a szurkoló maximális kiszolgálása iránti elköteleződést, a stabil és átlátható klubépítés folyamatát.

5. „Egykoron a rossz hír hozóját teketóriázás nélkül kivégezték. Mára ez a helyzet a feje tetejére állt, minél negatívabb cikket tudunk közreadni, annál népszerűbbek vagyunk.” Éppen ezért az Egri FC elhatárolódik bármilyen személy(ek) negatív hangulatkeltésétől a klubot illetően.

6. Az Egri FC jelenlegi tulajdonosai és vezetősége a klub jövőjéért dolgozik. Az új tulajdonos és a vezetőség a bennmaradást tűzte ki célul és például a Győri ETO csapatát legyőzve a Ligakupa középdöntőjéig jutott! Az Egri FC-nek túl kell jutnia azon, hogy jövőjét, különböző egyének nyilatkozataikkal vagy egyéb tényezőkkel befolyásolják.

Az Egri FC számára nehéz időszak jött el, a múlt nehézségeit idő helyrehozni, ám a nehézségekkel megküzdve, magunkban hordozzuk a megújulás lehetőségét is. Kérünk Titeket, minél többen támogassátok szeretett klubunkat, hogy csapatunk hosszú távon meghatározó szereplője lehessen a magyar futballnak!

Várunk minden Szurkolót a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésre, hogy együtt cáfolhassuk meg a híreszteléseket, az egri labdarúgásnak igenis van létjogosultsága a legmagasabb osztályban!

Az Egri FC Kft. nevében:

John Marshall, Kocsis Zoltán, Szokai Márton

(az mlsz.hu, az egrifoci.hu, egrifc.hu nyomán)

Reklámok