Az egriek edzője nyilatkozott az esti meccsről.

Sorban harmadik tétmérkőzését játssza egymás ellen a két csapat, amire ritkán adódik példa. Arra pedig nincs is eset a múltból, hogy az Egri FC csapata a Puskás-stadionban lépett volna pályára bajnoki pontokért kiírt csatározásban. A korábbi Népstadionba saját létesítményének átépítése miatt költözött ideiglenesen a zöld-fehér egylet, amely egy hete az EFC “testén át” kettős győzelemmel jutott a Ligakupa döntőjébe. Hogy a Fradival történő közeli találkozások jelentenek-e előnyt a kiesés elöl menekülő egrieknek, arra Mészáros Ferenc szolgált magyarázattal.

– Igen, valamennyi hasznot húzhatunk az előző meccsekből, mert többet tudtunk meg a ferencvárosiakról –
közölte az egriek vezetőedzője. – Jó csapat az FTC, amely jelentős játékerőt képviselő kerettel, és felkészült, igazán profi szakvezetővel rendelkezik. Ez viszont még automatikusan nem jár azzal, hogy ne jöhetnénk ki jól a mérkőzésből. Ehhez az szükséges, hogy valamennyi pályára lépő labdarúgónk tudása legjavát nyújtsa.

A tréner úgy gondolja, az már önmagában plusz motivációval szolgálhat játékosainak, hogy a Puskás Ferenc Stadionban szerepelhetnek.

– A legnagyobb hazai arénában, tétmeccsen, jó körülmények között, erős csapat ellen játszani igenis különleges élmény, ami plusz energiákat mozgósíthat –
szögezte le Mészáros. – Nekünk most minden pont fontos az életben maradáshoz, valamennyi alkalmat meg kell ragadnunk, hogy növeljük egységeink számát. Ezért lépünk pályára a Ferencváros ellen is.

forrás: egrifc.hu

Reklámok