A számok azt mutatják, hogy most sem lesz könnyű dolgunk.

Az nso gyűjtötte össze az érdekességeket.

♦ Nagy múltú párosítás, a két csapat 111. alkalommal találkozik bajnoki mérkőzésen, Szombathelyen pedig 56. alkalommal. Az összmérleg nagy Fradi-fölényt mutat, 66–24–20 ferencvárosi szempontból.

♦ A Haladás Szombathelyen 14-szer tudta legyőzni a Ferencvárost, 16-szor ikszelt, 25-ször kikapott.

♦ A Ferencváros egykori legendás védője, Mátrai Sándor a Szombathelyi Lokomotív ellen játszotta első bajnoki mérkőzését az FTC-ben. A volt atléta az Üllői úton debütált, négy góllal! „Gyorsasága és szemfülessége nagy hasznára volt csapatának. Ezt az általa szerzett gólok száma is bizonyítja” – írta a korabeli Népsport az akkor még (rendkívüli gyorsasága okán) csatárt játszó Mátrairól.

♦ Böde Dániel az Eger ellen szerzett duplájával beérte a góllövőlistán Adamo Coulibalyt (DVSC) és Kabát Pétert (Újpest), mindhárom játékos 11 gólos volt a forduló előtt. Böde egyben továbbra is az élvonal fejelőkirálya, ő érte el a szezonban a legtöbb fejes gólt.

♦ A Ferencváros meccsein a harmadik legjobb a gólátlag az NB I-ben (2.95) – a Haladás meccsein a második legrosszabb (2.25). A Haladásnak csak egy bajnokija volt a szezonban, amelyen háromnál több gól esett, a Ferencvárosnak hét.

♦ Az FTC négyes győzelmi és ötös veretlenségi szériában menetel, legutóbb 2012. november 18-án, Kaposvárott vesztett bajnokit. A Fradi azóta mindegyik meccsén legalább kétszer betalált.

♦ Egyre nyúlik a Haladás veretlenségi sorozata, a szombathelyiek 2012. november 3. óta nem találtak NB I-es mérkőzésen legyőzőre. A széria immár hétmeccses.

♦ A Haladás akcióból még nem tudott betalálni tavasszal, a Siófok és a DVTK ellen büntetőből ment a gólszerzés, Pakson pedig egyáltalán nem. „Cserébe” az egész NB I legkíméletlenebb büntető-végrehajtója a Hali.

♦ A Haladás a fővárosi csapatok közül otthon legyőzte az MTK-t (3–0) és az Újpestet (2–0), idegenben kikapott a Ferencvárostól (1–2) és ikszelt Kispesten (1–1).

♦ Az FTC kétszer nyert idegenbeli bajnokit a szezonban, a Videoton (2–1) és a Lombard Pápa (3–0) otthonában. A fővárosi zöld-fehéreknek a szezonban még nincs háromnál hosszabb idegenbeli veretlenségi szériájuk, ha Szombathelyen sem kapnak ki, akkor ismét háromnál tartanak.

♦ Szombathelyre nem győzni járnak a csapatok. A szezonban még csak a Paks nyert bajnokit a Rohonci úton, a legutóbbi ötven NB I-es meccsén pedig hazai pályán csupán hétszer maradt alul a Haladás (kétszer a DVSC és a Paks, egyszer-egyszer a Vasas, az Újpest és a Honvéd ellen).

♦ Az FTC legutóbb 2004. április 7-én győzött Szombathelyen, Czeglédi Balázs öngóljával. Azon a meccsen egyébként Kassai Viktor 3 Fradi gólt érvénytelenített les címén és egy tizenegyest is számon kértek rajta a szurkolók.

(nso.hu nyomán)

Reklámok