Szerb középpályásunk nyilatkozott.

– Milyen volt az első mérkőzés a Puskás Stadionban? Mennyiben volt más a hangulat, a pálya minősége, illetve adottságai?

Nem először játszottam a Puskás Ferenc Stadionban. A Magyar Kupa döntője is itt került megrendezésre, ahol akkori csapatommal nyertünk is. Ez egy monumentális aréna, a nagysága, a befogadóképessége fantasztikus motiváló erővel bír egy játékosra. Az Eger elleni mérkőzés jó élmény maradt, hiszen fölényes győzelmet tudtunk aratni és ezzel örömet okoztunk a szurkolóinknak is – mondta Csukics.

– Hosszútávon jelenthet-e hátrányt az igazi hazai pálya átmeneti hiánya?

– Talán csak annyiban, hogy még nem érezzük igazán „otthonunknak”. De ez idővel változni fog szerintem.

Milyen pozitívumai, illetve negatívumai voltak az Eger elleni meccsnek?

– A negatívum csak az eső a második félidőben. Pozitívum rengeteg volt. Az első, az új otthonunkban játszott mérkőzésen nyerni tudtunk, jó egyéni teljesítmények is voltak szép számban.

– Milyen várakozásokkal utaznak a következő meccsre, Szombathelyre?

– Csakis a győzelem foroghat minden csapattársam fejében. Hiszen ez a Ferencváros! Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hisz a Haladás egy jó csapat, jó játékosaik vannak. Talán ez lesz az eddigi legkeményebb idegenbéli összecsapásunk.

A Haladás hét bajnoki mérkőzés óta veretlen. Már csak szombatig?!

– Nagyon remélem! Mi mindent megteszünk majd a győzelemért, ahogy eddig is és ezek után is. Ahogy mondtam jó játékosaik vannak, de nekünk még jobbak. Ha egyéni és csapat szinten is hozni tudjuk a legjobb formánkat a miénk lesz a három pont.

Ősszel a Haladás búcsúztatta a Fradit a Magyar Kupától. Mennyiben változott az FTC játéka azóta?

Rengeteget változott a csapat játéka az elmúlt hat hónapban. Akkor nem voltunk túl jó formában, igazából kerestük még a csapatunkat. Azt a tizenegy játékost, aki a legjobb lehet mérkőzésről-mérkőzésre. Most úgy érzem, hogy nagyon jó formában vagyunk, és ha az a pár sérült játékos is utoléri magát, akire még számíthat a Mester, elérhetjük a céljainkat.

Remekül kezdték a tavaszt és elérhető közelségbe került a második helyezés. Minek köszönhető és meddig tartható ez a lendület?

– Hogy minek?
Inkább kinek. Ricardo Moniznak. Megtanított minket arra, hogy a fociban nincs lehetetlen. A marbellai tornán nyerni tudtunk olyan csapatok ellen, akik első hallásra kemény diónak bizonyultak. Azonban sikerült megvernünk például a Steaua Bukarest csapatát is. Nem félünk semmilyen ellenféltől, és ez nem nagyképűség, inkább gondolkodásmódbeli változás. Félelemmel, kétségekkel a fejekben nem lehet győzni. Szerencsére erről nálunk szó sincs, és minden mérkőzésen a győzelemre tudunk koncentrálni. Számomra teljesen mindegy hányadik helyen végzünk, de az a helyezés nemzetközi szereplés lehetőségét jelentse. Szeretném, ha meg tudnánk mutatni a szurkolóknak és mindenkinek, hogy rászolgáltunk az Európa Ligában való indulásra. Van még előttünk pár nehéz mérkőzés, jó csapatok ellen. Bízom benne, hogy tudjuk tartani a jó formánkat, és még akár javulni is. Mind egyéni, mind csapatszinten.

Forrás: Rangadó.hu

Reklámok