Ezúttal nem eresztettük ki a győzelmet a kezünkből.

A mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a csapatok, a 8. percben még 4–4-es döntetlen volt az állás, a folytatásban viszont meglépett a Ferencváros.

Tomori Zsuzsanna kétszer egymás után betalált, a zöld-fehérek első hat góljából négyet a válogatott átlövő vállalt (kettőt hetesből).

„A saját árnyékunkat nem tudjuk átlépni” – mondta ezután, 6–4-es hazai vezetésnél, a vendégek időkérésénél az Érd edzője, Szabó Edina.

És valóban… Ezután is a Fradi játszott jobban, Vérten Orsolya, majd Szamoránsky Piroska egyaránt lerohanásból szerzett gólt, a Ferencváros pedig 8–4-re meglépett. Később már hat góllal is vezetett (12–6), amikor egy kicsit magára talált az érdi csapat, amely a szünet előtt három gólra, 13–10-re csökkentette a hátrányát.

Az első félidő krónikájához tartozott az érdi Bognár Barbara kidőlése is, aki a Tomorival történt ütközés során sérült meg, és nem tudta folytatni a játékot.

Jól kezdte a második félidőt a Fradi, Szucsánszki és Kovacsics is betalált, így már ismét öttel mentek a hazaiak (15–10), és bár igyekeztek zárkózni az érdiek, Dajka Bettina ezekben a percekben tarthatatlannak bizonyult, így Szabó Edinának ismét időt kellett kérnie. Túl nagy hatással azonban ez nem volt a vendégek játékára, a 39. percre állandósulni látszott a hétgólos differencia (20–13).

Sőt, az érdieknek emberelőnyből és büntetőből sem ment, így 23–13-nál újra időt kellett kérnie mesterüknek, aki érthetően nagyon vehemensen instruálta játékosait.

Bár a találkozó negyedórával a vége előtt gyakorlatilag már eldőlt, érdekesség azért maradt így is, például Wolf Alexandra és Pastrovics Melinda párbaja: a heteseknél pályára lépő hazai kapus kétszer is kivédte az érdi büntetőjét (a második után azért utóbbi bevágta a kipattanót), aki harmadszor is odaállt, és akkor már nem hibázott (26–18).

A hajrában már pihentethetett a házigazda, és a védekezés is fellazult a zöld-fehéreknél, ezért négy perccel a vége előtt Elek Gábor is kiosztotta kicsit csapatát, amely végül 31–-23-ra megnyerte az elődöntő első felvonását – közte tíznél szabadnapot kaptak volna a ferencvárosi játékosok. Folytatás egy hét múlva Érden – ahol a múlt héten mínusz hétről fordítva nyert a házigazda…

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Érd 31–23 (13–10)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára

(nso)

Reklámok