A Haladás tulajdonosi körének képviselője szerint nem volt érzékelhető a huhogás.

„Először is szeretném leszögezni, hogy a szombathelyi kamerarendszer jelesre vizsgázott, azt a személyt, aki petárdát dobott be, sikerült is azonosítani –
mondta Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója. – A játékvezetői és a biztonsági ellenőri jelentés beérkezése után alaposan és szigorúan eljár a szövetség, ahogy eddig is tette. A huszonegyedik században megengedhetetlen ez a fajta diszkrimináció. Fontos, hogy nem a vehemens és a hangulatteremtő szurkolás ellen vagyunk, az ilyen típusú drukkerekre szükség van, de olyan hangulatot szeretnénk elérni a stadionokban, hogy a nemzetközi kupákban induló csapatainkat sose érhesse hátrány a fanatikusok miatt.”

Kóbor László a Haladás tulajdonosi körének képviseletben kért szót.

„Sem a lelátón, sem a televízióban nem lehetett hallani a huhogást, ettől persze Ricardo Moniz még érzékelhette ezt. Furcsának tartom viszont, hogy a vendégszektor folyamatos szombathelyi cigányozása miatt miért nem emelte fel a hangját. Pedig számunkra legalább olyannyira sértő a cigányozás, mint a négerezés vagy a huhogás. Természetesen ezt is és azt is elítéljük, ám sokat tenni nem tudunk. A mérkőzés előtt napon összehívtuk a szurkolói csoportokat, a meccs előtt és a szünetben hangosbeszélőn kértük őket a sportszerű buzdításra. Minden ember mellé képtelenség rendezőt állítani. Az biztos, hogy a kamerák segítségével azonosíthatók a rendbontók, s ígérhetem, velük szemben élünk a jog adta lehetőségekkel.”

forrás. nso.hu

Reklámok