Válaszoltak a vasiak, ennyi tellett tőlük. Szerintük Leonardo és Moniz a hibás. A klubvezetés szerint a Fradisták rasszisták.

Amennyiben nem értesz az alábbiakkal egyet a haladás honlapon regisztráció nélkül reagálhatsz rá ide kattintva. http://www.haladas.hu/hirek/a-szombathelyi-haladas-a-haladas-szurkoloi-kor-allasfoglalasa-

A Szombathelyi Haladás vezetése március 12-én ült le a szurkolói csoportok vezetőivel, a megbeszélésen többek között a lelátón felhangzó antiszemita, rasszista rigmus esetén várható MLSZ-szankciókról is tájékoztatta a megjelenteket. Az elhangzottakat még aznap este a klub hivatalos honlapján is elolvashatták a szurkolók, másnap a megbeszélésről megjelent az összefoglaló a megyei napilapban is.

Az MLSZ-től pénteken érkező, a „Tájékoztatás a bajnoki mérkőzésekre vonatkozó szigorodó szabályokról” érkező e-mailjét a Szombathelyi Haladás továbbküldte a szurkolói csoportok vezetőinek, akik erről tájékoztatták is szurkolótársaikat.
Az MLSZ-közlemény szintén felkerült a http://www.haladas.hu-ra oldalra.

A Rohonci úton soha nem volt jellemző a faji megkülönböztetés, ezt korábban soha nem is tapasztaltuk. A klub elítéli a játékosok bármilyen nemű hátrányos megkülönböztetését,a futballpályán a teljesítmény a mérvadó.

Megjegyezzük, hogy a Haladás-FTC bajnoki-mérkőzésen az ellenfél szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak, ami természetesen nem mentség néhány felelőtlen néző cselekedetére.

A rendőrséggel közösen szombat este fél tízig néztük a stadionban készült videofelvételeket. A felvételek elemzése, a rendbontók azonosítása még folyamatban van.

Kérjük szurkolóink segítségét, hogy a felelőtlen egyéneket vessék ki maguk közül, állítsák meg a sportszerűtlenül viselkedőket!
Sajnáljuk, hogy nem a mérkőzésről, a helyzetekről, a játékról szólnak a híradások, hanem erről a sajnálatos eseményről!
Még egyszer leszögezzük: a Haladás-tábort sosem a rasszizmusáról emlegették.

Szombathelyi Haladás vezetése


– A szurkolótábor nevében visszautasítjuk Ricardo Moniz vádjait, lehet, hogy pár ember huhogott Jenner és Leonardo mutogatása után, de őket társaik villámgyorsan leállították –
jelezte Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke. – Csoportosan biztosan nem volt huhogás. Amúgy én a szokott helyemen, a „B”- közép felső részén álltam, de semmi komolyat nem hallottam az egészből. Az ominózus 99-es számú játékos, Leonardo színészi teljesítményével, provokációjával érte el, hogy a meccs egyik jelenete után kapott hideget-meleget a B-Közép előtt. Lehet akkor pár hasonló hangzású szó elhangzott, de ezt általánosítani, hogy a szombathelyi tábor huhogott enyhén szólva is erős! Tehát nem alapból, a meccs elejétől fogva huhogtak neki, hanem több attrakciója után érte ezt el, hogy a közönség úgymond ”megtalálta” esetlegesen. Beszéltem újpesti, székesfehérvári, diósgyőri szurkolótársaimmal, akik televízión keresztül nézték a meccset, ők nem hallottak semmit sem. Ráadásul különböző fórumokon rengeteg szurkolótársamnak elmondtam: az MLSZ április 1-től az antiszemita rigmusok elleni keményen fellép és szankcionálja azokat. Minden eszközzel vissza akartuk fogni a forrófejű fanatikusainkat. (Ria, Ria, Hungária!) Szóval még egyszer hangsúlyozom: visszautasítjuk Ricardo Moniz szavait, a Haladás-tábor nem rasszista, az effajta dolgokat elítélte és most is elítéli, tehát ne aggasson ránk ilyen bélyeget. Már csak azért sem, mert ilyenformán kettős mércét alkalmaz. Először nézzen körül saját tábora háza táján, fordítassa le magának, hogy a Fradi-drukkerek miket skandáltak a Haladás-szurkolók felé meccs közben. Mert úgy gondolom, a cigányozás is rasszista rigmus. Ugyanis nem egyszer hallhattunk ilyeneket tőlük. Most akkor Artner Tamásnak is jeleznie kellett volna ezt a média felé!? Remélem nem fogják az esetet az MLSZ-nél egyoldalúan vizsgálni, ha már egyszer az ellenőr beleírta a jegyzőkönyvbe a mondatait. Sajnálom, hogy a Fradi tábor szövegét viszont teljesen természetes és elfogadottnak tekintette. Összeségében pedig ezek az események nem segítik a magyar foci felemelkedését.

Reklámok