Tragikusan fiatalon hunyt el, élete volt Clubunk, emlékezzünk rá.

berán

1883. április. 9-én, 130 éve született a Fradi első csapatkapitánya Berán József. Már a Fradi alakulásakor, 16 évesen ott volt, ha kellett megjavította a labdát, ha kellett pályát keresett, ahol focizhattak a Fradisták. Semmilyen munkát nem talált alantasnak, ha a Fradiról volt szó. Csapatunkkal együtt lett felnőtt, így nem csoda, ha a kiváló védőt választották csapatkapitánnyá. A víg kedélyű védő a pályán halk volt, de kemény és sportszerű. A meccsek után viszont adomáival, személyiségével összetartotta a csapatot. Nagyon fiatalon, 1905-ben 22 évesen két bajnoki címmel távozott az élők sorából. Katonai kötelezettsége teljesítése közben hastífuszt kapott és már nem térhetett vissza a szeretett zöld-fehér színekbe.

A megemlékezés egészen egyedülálló volt, csapatunk az UTE elleni meccsen helyét üresen hagyva 10 emberrel kezdte meg a mérkőzést, ezzel is jelezve, hogy első és örök csapatkapitányunk mindig közöttünk lesz.
Nyugodjék békében!

Idézett a korabeli, Spot-Világban egykori csapattársa Horváth Ferenc által jegyzett nekrológból: Példaképe volt az igazi játékosnak. Soha nem panaszkodott rá egyetlen ellenfele sem, pedig teljes erővel játszott. Játék után azonban a fehér asztalnál kifogyhatatlan volt a hangulatkeltő, jóízű tréfáiból és kedves mókáiból. Mindezek mellett jó atléta is volt, több érmet és díjat nyert diszkoszban és súlydobásban, meg futásban. … Komoly dolgokban, clubügyekben azonban mindig komoly és korrekt gondolkozást tanúsított, csak olyankor hallottam néha elítélő szavát, mikor valaki renitenskedett vagy pláne hűtlen lett a clubhoz; ezeket nagyon elítélte, mert clubját jobban szerette, mint amennyire mutatta és hű is maradt hozzá a kísértések dacára.

Reklámok