Mindig Lesznek Szarháziak sokadik rész… Ezt nem tűrhetjük.

A FEB a Haladás – FTC mérkőzésen történt rendezési hiányosságok és a hazai szurkolók gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt a Haladást 400.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Az indokolásból – egyebek mellett – kiderül, a Haladás rendezési hiányosságokat követett el (például nem őrizték megfelelően az öltözőfolyosót; a mérkőzés alatt és elvonuláskor is pirotechnikai eszközöket alkalmaztak egyes szurkolók). Ennél is súlyosabb a közönség által elkövetettek megítélése: a mérkőzés közben, a 62. percében kb. 10-20 fő 6 másodpercig, a 64. percben szurkolók egy kisebb csoportja nem jól hallhatóan kb. 3 másodpercig, a 67. percben 2 másodpercig, a 91. percben kb. 22 másodpercig jól hallhatóan huhogott.

A Haladást érintő büntetés kapcsán az MLSZ hangsúlyozza, az ellenőri jelentés alapján a tömeges, hosszan tartó (22 másodperc) sportszerűtlenség a mérkőzés lefújásakor következett be, ezért jár a pénzbüntetés a Haladásnak, a klubok objektív felelőssége alapján. Amennyiben ez a fajta intenzív, hosszú huhogás a mérkőzés közben valósult volna meg, akkor a játékvezetőnek – a bevezetett háromlépcsős rendelkezés alapján – meg kellett volna szakítania a találkozót.
Enyhítő körülmény, hogy a Fegyelmi Bizottság vizsgálata alapján, a Haladás rendezői intézkedésének köszönhetően, a kamerafelvételek alapján a klub sikeresen azonosította és a rendőrségnek átadta a mérkőzés alatt tiltott pirotechnikai eszközt használó nézőt.
Ami a Ferencváros büntetését illeti, az indokolás kitér arra, hogy a visszaesőnek számító budapesti klub szurkolói a mérkőzés kezdete előtt hat alkalommal nagyon jól hallhatóan, illetve a mérkőzés közben is több alkalommal szidták elfogadhatatlan, rasszista jelzőkkel az ellenfelet. Szintén rögzíti a jelentés, hogy a vendég szektorból műanyag poharak kerültek a játéktérre.

A FEB tárgyalás megtartása után a Ferencváros – Újpest FC mérkőzéssel kapcsolatos határozatának az Újpestre vonatkozó részét megváltoztatta, és a korábbi határozatában kiszabott pénzbüntetést 700.000 Ft-ra mérsékelte.

Reklámok