Edzőnk elmondja mi akasztotta ki igazán, illetve, hogy mit tenne, ha a Fradisták huhognának.

Eddigi nyilatkozatai során tartózkodott a mérkőzések körülményeinek taglalásától. Ezúttal miért döntött mégis úgy, hogy másként dönt?
– Nagyon egyszerű, azért mert senki nem tett semmit annak érdekében, hogy határt szabjon az ilyen jellegű szurkolói magatartásnak. Úgy gondolom, a játékvezető nem vállalt felelősséget azért, hogy a játékosaimat megvédje. Az Újpest elleni rangadó után több ezer eurós összegű büntetést szabott ki ránk a Szövetség, az ellenfél csapatára ennek töredékét. Ez az, ami igazán zavart engem, ez volt az utolsó pont, nem tűrhettem tovább hogy a játékosaimat ilyen támadás érje. Miután senki nem tett semmit, úgy éreztem nekem kell lépnem, ezért hangot is adtam annak, amit gondolok.

– Mi járt a fejében, amikor a szombathelyi közönség negatív megnyilvánulásait hallotta?

– Úgy gondolom és a játékosaimnak is mindig ezt hangsúlyozom: mindig tiszteld az ellenfeled! Faj, bőrszín és nemzetiségi hovatartozás nélkül. Természetesen a focit a győzelemért játsszuk, és ebbe beleférhetnek a kemény szavak. De a szombati mérkőzésen néhány hazai szurkoló átlépte azt a képzeletbeli határvonalat, amit ezzel kapcsolatban mindig meg kell húzni, és be is kell tartani!

– A játékosokkal beszélt erről a mérkőzést követően?

– Csak nagyon röviden. Hiszem, hogy a focit lehet nemes lélekkel és tiszta szívvel játszani, inkább ebben a megközelítésben beszéltünk az öltözőben minderről.

– Fenntartja álláspontját, miszerint a következő ilyen rasszista megnyilvánulásnál levonul csapatunk a pályáról?

– Természetesen! Miért van egy edző, ha nem azért, hogy ha kell, megvédje a játékosait? A magyar focit vissza kell emelni a régi fényébe, nem még jobban lerombolni.

– Mit tesz, ha a mi szurkolóink inzultálják az aktuális ellenfelek játékosait?
– Ebben az esetben is levezénylem a csapatot a pályáról. De miért kellene egyáltalán a mi szurkolóinknak inzultálni az aktuális ellenfelet? Nincs rá szükségük! Jó csapatunk van, egy pont választ el minket a nemzetközi szereplést érő helyezéstől. Ismerem a szurkolóinkat, néhányukat van szerencsém személyesen is. Büszkék a Klubra, arra, hogy Fradistának születtek és ettől szimpatikusak igazán. Miért rombolnák le ezt a pozitív képet?

– Mit gondol, mi a megoldás a lelátói verbális erőszak megfékezésének?

– Az szinte mindegy, hogy én mit gondolok. Az a véleményem, hogy a Szövetség feladata, hogy megfékezze a lelátókról áradó verbális erőszakot. Hiszen hogyan neveljük így fel a jövő futball nemzedékét? Mit várhatunk el a kis srácoktól, ha ezt látják, hallják amikor kimennek egy meccsre?

forrás: fradi.hu

Reklámok