Edzőnk elmondta, hogy mik a tervei Leonardoval.

Ricardo Moniz a Salzburg edzőjeként szerzett hírnevet magának Ausztriában (a múlt héten a salzburgi év edzője díj 3. helyezettje lett például), a laola.at szólaltatta meg a németalföldi szakembert. A trénert arról is kérdezték, hogy érzi magát magyar csapatánál, a Ferencvárosnál.

– Különösen az első hazai derbim, az Újpest elleni mérkőzés marad majd meg az emlékezetemben, soha nem fogom elfelejteni a 17 ezer nézőt és a hangulatot
– mondta Moniz a lapnak ferencvárosi ténykedéséről, majd arról is beszélt, hogy nem 100 százalékosan elégedett a zöld-fehérek eddigi szereplésével, hiszen nem állnak jelenleg európai kvalifikációt jelentő helyen.

– A futball számomra azt jelenti, hogy a lehetetlent lehetségessé kell tenni. Miért ne nyerhetnénk meg valamennyi hátralévő mérkőzésünket –
adta ki saját célkitűzését a holland tréner.

Moniz nem csak az emlékeket őrizte meg Salzburgból, de egy ottani játékosát is el tudta csábítani Magyarországra. A brazil Leonardo biztatóan kezdett a Fradinál, de a vezetőedző tisztában is volt azzal, hogy ő komoly erősítést jelenthet.

– Nagyon jól tudtam, mire képes, szükségünk is van ilyen kaliberű játékosokra a csapatnál. Lépésről lépésre kell őt újjáépítenünk –
tette hozzá a holland, aki nem akar azzal foglalkozni, hogy mindenki nehéz emberként kezeli a támadó középpályást. – Tudom, mit csinálok – jegyezte meg.

Az FTC szakvezetője szerint a magyar és az osztrák bajnokság nagyjából egy szinten tart, de azt is elárulta, hogy már nem igazán követi figyelemmel a ottani történéseket.

– Nem figyelem a volt csapatomat, az ott zajló munkát, ez már a múlt, végeztem vele. Persze minden jót és sok sikert kívánok a Salzburgnak – nyilatkozta Moniz, aki egy pillanatig sem bánta meg, hogy lemondott tavaly nyáron, annak ellenére, hogy bajnokságot és kupát is nyert a Red Bullal.
– Mindig teljes tudatában vagyok annak, amit teszek, mindig a saját utamat járom, és ezt ajánlom annak is, aki a székembe ül utánam. Persze csak azután, hogy én felálltam onnan… – tette hozzá félig viccesen a szakember.

forrás: csakfoci.hu

Reklámok