A Nemzeti Sportnak adott interjú második részében védőnk meglepő dolgot mondott a magyar játékosok technikai képzettségéről.

A bosnyák játékos elmondta, hogy úgy érzi a válogatottjuk egyre jobb teljesítményt nyújt, amiben nagy szerepe van a sok légiósnak. Problémának érzi, hogy a bajnokság és az edzők színvonala azonban nem üti meg ugyanezt a szintet. A Fradihoz visszatérve kihangsúlyozta Moniz szerepét:
A szurkolók is érzik az előrelépést és belülről is érzékelhető. Egy éve sem vagyok itt, de többnek, jobbnak érzem magam. Böde Dani válogatott gólja sem született volna meg Moniz nélkül. Különleges érzéke van, hogy kihozza a játékosaiból a maximumot. Időnként morcos miattunk, mert nem játsszuk, amit tudunk.

Érdekes összehasonlítást tett Momo a magyar játékosok technikai képzettségével kapcsolatban, ami első hallásra meglepő, de összecseng Kuntic nyilatkozatával:
A Bundesliga játékosok többsége (a Bayernt és a BVB-t leszámítva) nem képzettebbek a magyaroknál, de ők még ha rosszul is megy nekik hoznak egy minimális szintet. Ricardo azon is dolgozik, hogy képesek legyünk mi is egyenletes teljesítményre. Más területen is látom itt a fejlődést, a közelmúltban jött egy holland fizioterapeuta, az ő munkája is nagyon fontos, hiszen nem mindegy, hogy valaki egy hétig, vagy csak két napig sérült. Sok-sok kis részletből tevődik össze az egész és ez kezd összeállni a Fradinál.

Edin Dzeko kapcsán,aki sokat jótékonykodik Besic-et is kérdezték erről:

Amikor 17 évesen megkaptam az első szerződésemet meg sem fordult a fejemben, hogy ne támogassam belőle a családomat. Azóta is segítem őket és ahogy tudom elesett embertársaimat is támogatom. A segítőkészség jellemző ránk bosnyákokra.

forrás: NS

Reklámok