Futsal csapatunk a Dunakeszi Kinizsit fogadja a Sportmaxban.

FERENCVÁROS – DUNAKESZI KINIZSI
20:00 Budapest, Sportmax 1
Játékvezetők: Rózsa, Makk, Zimonyi

Sokan még ma is szkeptikusak, hogy este lesz e mérkőzés, de megnyugtatunk mindenkit. Péntek este összecsap a Ferencváros a Dunakeszivel. Ez már a harmadik nekifutás, hogy lejátsszák a 24. fordulóból a tavasz rangadóját, ami akár bajnoki döntőnek is beillik.

A Kinizsi várhatja nyugodtabban a találkozót, legalábbis ami a pontokat illeti, hiszen jelenleg 8 pont a Fradival szemben az előnye, így amennyiben begyűjti a három pontot, már bajnoknak érezhetik magukat. A győzelmi kényszer a Ferencvároson van, hiszen ha begyűjtenék a három pontot, akkor nyílttá tehetnék még a rájátszást, ellenkező esetben, marad a küzdelem a második, osztályozós helyért.

Mind a két csapat veretlen még tavasszal. A Fradinak becsúszott két döntetlen, míg a vendégek hiba nélkül menetelnek. A két együttes a héten már játszott bajnoki mérkőzést, és érdekesség, hogy pont ugyan az ellen a csapat ellen. A Fradi hétfőn szoros meccsen verte meg idegenben ez ELTE együttesét, míg szerdán a Kinizsi győzte le az egyetemistákat meggyőző fölénnyel. A Keszinél ezen a meccsen Szijjártó Péter besárgult, így ő nem lehet ott pályán a pénteki rangadón. Monspart műtét után lábadozik. Rajtuk kívül még hiányozni fog a spanyol Jordi, aki az Oroszországban összeszedett sérüléséből nem épült még fel, az ő hiánya különösen nagy veszteség. A zöld-fehéreknél mindenki hadra fogható, bár néhányan kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódnak, de mint tudjuk, egy ilyen rangadónál még a halottak is feltámadnak.

Ősszel sokan balhés, feszült meccset jósoltak, de szerencsére ez nem igazolódott be, és helyette egy fantasztikus, fordulatos mérkőzés lett belőle, közel ezer néző előtt. Akkor a zöld-fehérek közel álltak a bravúrhoz, de végül a hazai rutin, és néhány egyéni villanás döntött. Most hasonló lehet a koreográfia. A vendégek játékoskerete erősebb, de kérdés nem e üt majd vissza, hogy a padjuk igen rövid lesz a hiányzóknak köszönhetően. A hazaiak amennyiben őszi szervezett, fegyelmezett játékukat meg tudják ismételni, esélyük nyílik a három pontra. Ellenkező esetben sima vereség lehet a vége.
Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, az se csüggedjen. A mérkőzést interneten keresztül közvetítik, melynek linkjét délután közzétesszük.

Fehér Zsolt, Dunakeszi: – Biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros mindent elkövet annak érdekében,hogy otthon tartsa a három pontot! Amennyiben ez sikerül nekik, még nyílt marad a bajnokság, hisz jön a rájátszás és öt pontot le lehet dolgozni. Sajnos az előjelek nem túl jók, ami a mi oldalunkat illeti, több sérült is van a keretünkben, de bízom benne, hogy péntekig mindenki össze drótozza magát és egy jó hangulatú sportszerű mérkőzés fog következni, ahol talán a bajnoki cím is eldőlhet!

Lengyel Béla, Ferencváros: – Remélem pénteken már lesz mérkőzés, de ha mégis valami közbejönne van 1 vész tervünk… A viccet félre téve, mindenképpen szeretnénk a pályán is megmutatni, hogy jobbak vagyunk, és nyerni szeretnénk hazai környezetben. Csak reméljük, hogy olyan összecsapás lesz, mint Dunakeszin volt. Jó iramú, kemény ,sportszerű mérkőzést várok, persze Fradi győzelemmel! Mi felkészültünk és varjuk a Kinizsit és ami fontosabb nagyon sok nézőt!

Temesi Norbert, Kinizsi: – Az első összecsapás után, most is egy kiélezett, parázs presztízs meccsre számítok. Azon a meccsen kicsit tompának éreztem a csapatot, a Fradi viszont nagyon egyben volt, majdnem mindenki a maximumot nyújtotta. Ennek ellenére nem szabad abból a meccsből kiindulni, itt is 0-0-ról indul az összecsapás. Lényeges lesz, hogy melyik csapat és mikor szerzi az első gólt. Ettől függetlenül Kinizsi győzelemre számítok, mert szeretnénk a lehető leghamarabb lezárni a bajnoki cím sorsát matematikailag is.

Bogár Krisztián, Ferencváros: – Csak magunkat okolhatjuk, hogy ősszel pont nélkül maradtunk Dunakeszin, ahol remekül játszottunk. Bízok benne, hogy meg tudjuk ismételni az akkori teljesítményünket, és akkor jó esély van egy jó eredmény elérésére. Az előzetes kellemetlenségek fényében feszült hangulatra van kilátás, de reméljük, hogy ugyan olyan sportszerű lesz a meccs, mint ősszel, csak ezúttal a mi sikerünkkel zárul.

Futsal-hungary