Izgalmas mérkőzésen maradtunk alul.

FERENCVÁROS – DUNAKESZI KINIZSI 3-5 (0-1)
Sportmax, 400 néző
Játékvezetők: Rózsa, Makk, Zimonyi

Ferencváros: Kovács Á. – Tóth K., Pál, Nagy, Simonyi
Cserék: Kovács L. – Matos, Karacs, Molnári, Kákonyi, Somorai, Bogár
Edző: Lengyel Béla

Dunakeszi: Tóth Gy. – Kun, Temesi, Sáfár, Szikora
Cserék: Hacker – Szekeres, Vincze, Horváth, Jordi, Bita
Edző: Thomas Sito

Sárga lap: Molnári, Nagy illetve Tóth Gy., Temesi, Horváth

Piros lap: Somorai illetve Sáfár

Gólszerzők: Pál (2), Matos illetve Temesi, Kun, Somorai (öngól), Jordi, Sáfár

Sorsdöntő összecsapásra készültek a csapatok, hiszen ez volt a Fradi utolsó esélye, hogy felzárkózzon a Dunakeszire pontszámban, így az ő vállukat nyomta inkább a győzelmi kényszer. A vendégcsapatot rengetegen elkísérték, akik örömmel konstatálhatták, hogy a spanyol Jordit valahogy összedrótozták, és tudta vállalni a játékot.
Parádésan indult a mérkőzés, legalábbis a Kinizsi részéről. Fél perce ment az összecsapás, amikor egy Temesi által keresztbe rúgott szöglet az egyik hazai védő lábáról a hosszú felsőbe kötött ki 0-1. A folytatásban a Fradi akarata érvényesült, több lehetőségük akadt, de Tóth Gyula parádézott a Keszi kapujában. A vendégek többször szereztek labdát az ellenfél térfelén, amiből több nagy ziccerük is adódott, de vagy Kovács mentett bravúrral, vagy a kapufa segített. A játékrészben több gól nem is esett, de ennek ellenére a nézők remekül szórakoztak, hiszen lüktető és változatos volt a mérkőzés.
A második félidőt is jól kezdte a vendégcsapat. A Kinizsi jutott véleményes szabadrúgáshoz a hazaiak kapujától 8 méterre, és Kun okosan helyezett laposan a kapuba. 0-2. A zöld-fehérek nem adták fel, és erőfeszítéseiket siker koronázta. Tóth szép szólója után Pálhoz passzolt, aki közelről a rövid felsőbe bombázott 1-2. A gól belelkesítette a hazaiakat, akik szinte rögtön egyenlítettek is. Egy ferencvárosi lövés után a játékvezetők szögletet ítéltek, amit a vendégjátékosok reklamáltak. A szemfüles Fradi játékosok ezt kihasználva gyorsan elvégezték a sarokrúgást, amit Pál közelről bekotort. 2-2. A vendégek hevesen reklamáltak, állt is a játék egy darabig, de aztán megnyugodtak a kedélyek, és folytatódhatott a találkozó. A játékrész közepén Bita cselezgetett a hazai kapu előtt, majd lövése túljutott a kapuson, ami mellé ment volna, de egy visszafutó hazai védő kissé szerencsétlenül ért bele, és a kapuba gurult a labda. 2-3 A Fradi ismét nem esett kétségbe és hamar egyenlített. Tóth cselezett ki látványosan két védőt, majd a brazil Matos elé tálalt, aki elsőre még elhibázta a ziccert, de a kipattanót már berúgta. 3-3 Ekkor már csak 4 perc volt hátra, érezhető volt, hogy aki betalál, az vélhetően megszerzi a győzelmet. A Ferencváros támadhatott, de Jordi egy óriási hazai hiba után labdát szerzett, amivel egyedül mehetett a kapura és ezúttal nem hibázott, és a kimozduló kapus mellett, a hálóba gurított. 3-4
A gondokat tetézte, hogy Somorai fél perc alatt begyűjtött két sárgát, így a hazaiak emberhátrányba kerültek két perccel a vége előtt. A vendégek a fór ellenére nem erőltették a támadást, inkább tartották a labdát, majd egy kínálkozó lehetőség végén Sáfár passzolt az üres kapuba. 3-5 Eldőlni látszott az összecsapás, de ekkor jött egy újabb fordulat, és egy lehetőség a Fradi számára. Sáfár szabálytalankodott teljesen feleslegesen, amiért megkapta második sárgáját, így mehetett ő is zuhanyozni. A hazaiak 5-3-ban támadtak, de Temesiék hősiesen kivédekezték a hátrányt, így sikerült begyűjteni a három bajnoki pontot, amivel már zsebükben érezhetik a bajnoki címet. Az őszihez hasonlóan, izgalmas, színvonalas találkozó volt, ahol a Fradi ezúttal is hadilábon állt a szerencsével, míg a Keszi hozta a tőle várt céltudatos játékot.
A lefújás után rengetegen hangoztatták, hogy sok ilyen mérkőzésre lenne szükség az NBII-ben, de nekik már nem kell sokat várni egy újabb összecsapásra. A sorsolás szeszéjének köszönhetően, a rájátszás 1. fordulójában, ugyanebben a felállásban ismét megmérkőznek a felek jövő hét pénteken.

Fehér Zsolt, Dunakeszi: – Kiélezett küzdelemben a nagyobb erőt képviselő Dunakeszi felőrölte a taktikusan védekező Ferencváros védelmet! Amennyiben a helyzeteinket nagyobb százalékban kihasználjuk, úgy nem válik a mérkőzés ennyire kiélezetté! Tóth Gyula a mai napon ismételten válogatott formában védett! Köszönjük azoknak a szurkolóinknak, akik időt és pénzt nem kímélve elkísérték kedvenceiket!

Lengyel Béla, Ferencváros: – A mai napon saját magunkat vertük meg. Tudtuk mit várhatunk és ezt meg is kaptuk. Sajnálom a csapatom, mert a szerencsével is hadilábon álltunk és 2-0-ről, majd 3-3-nál is nekünk voltak helyzeteink. Büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak lehetek edzője, és hogy ilyen csapatom van. Gratulálok a Dunakeszinek. Dolgozunk tovább, és remélem, tudunk javítani legközelebb!

Kun Gábor, Dunakeszi: – Remekül kezdtünk, hiszen fél perc után vezettünk, de utána sajnos az első félidőbe hadilábon álltunk a gólszerzéssel, pedig több nagy helyzetünk is akadt igaz a Fradinak is voltak nagyobb lehetőségei. Fordulás után úgy érzem, hogy taktikusabban játszottunk, és kihasználva a lehetőségeket, megérdemelten nyertünk. Igazi rangadó volt, ahol nagy lépést tettünk a bajnoki címért.

Pál Máté, Ferencváros: – Az első félidőben is meg voltak a helyzeteink, de nem sikerült betalálni. Bosszantó, hogy szerencsétlen, elkerülhető gólokat kaptunk, ráadásul mindig akkor, amikor nekünk voltak lehetőségeink. Érezhető volt, hogy 3-3-nál, aki betalál, azé lesz a három pont, és sajnos ezek nem mi voltunk. Köszönjük a szurkolást.

Frank Tamás, Szövetségi Kapitány: – Sajnos csak a második félidőt láttam, de ez alapján is kijelenthető, hogy ez a mérkőzés beillett egy I. osztályú találkozónak. Jó iramú volt a találkozó, ahol a rutinosabb csapat kihasználta ellenfele védekezési, és hatalmas egyéni hibáit.

Futsal Hungary