Ennek is köszönhetően támadónk egyéni gólrekordra (és persze a gólkirályi címre) hajt.

Mesterhármassal döntöttel el a Siófok elleni találkozót Böde Dániel, a Ferencváros támadója, aki pazar formában futballozik az utóbbi időben, szinte a hátán cipeli csapatát. A csatár szerint ugyanakkor még véletlenül sincs szó arról, hogy egyszemélyes csapat lenne a Fradi.

– Nem beszélhetünk ilyesmiről. Az Eger ellen is többen szereztük a gólokat, az Újpestet is két csapattársam találatával vertük meg. Most is lett volna esély még több gólt szerezni, csak kimaradtak a helyzetek, de ahogy a csapat nyer és veszít, és nem egyes emberek, úgy a helyzeteket is a csapat hagyja ki, vagy lövi be. Viszont ha mindig ennyi lehetőségünk lesz, akkor biztos, hogy közel leszünk a győzelemhez bárki ellen is játsszunk. Végig jöttek a beadások jobbról-balról, középen is több támadást vezettünk, csak rajtunk múlt, hogy nem döntöttük el az első félidőben a mérkőzést. De nem tartottam különösebben attól, hogy probléma lesz 3-2 után sem, kaptunk két pontrúgásból gólt, de végig uraltuk a játékot. Tisztában voltunk vele, hogy az MTK kikapott, nem titok, az a cél, hogy őket is megelőzzük. A győzelemnek örülünk, de ünnepelni nincs idő, a kedd nagyon közel van.
A Fradi a közelmúltban „költözött” át ideiglenes otthonába, a Puskás Ferenc Stadionba, Böde szerint ez több változással is együtt járt rájuk nézve.
– Nagyobb és szélesebb a pálya, több a területünk, és ez kedvez a mi játékunknak. A szurkolás most is szenzációs volt, halljuk, érezzük, viszont látványilag nyolcezer ember is kicsit elveszik ebben a nagy stadionban – mondta el a támadó, akit népes szurkolói küldöttség kísért el szűkebb pátriájából, Madocsáról.

– Hallottam bizonyos pletykákat a családból, hogy szerveződik valami, de arra nem gondoltam, hogy ennyien feljönnek, csak azt tudom mondani, nagyon büszkévé tett, és nagyon jó érzés volt. De az egész közönség fantasztikus volt, nélkülük egészen biztosan nem lett volna meg a három találatom –
nyilatkozta Böde, aki a csakfoci.hu-nak elárulta, nem sajnálta az elmaradt negyediket, amikor ziccerben szabálytalankodott ellene a siófoki kapus, az előnyszabály után Leonardo gurított az üres kapuba.

– Meg lehetett volna a negyedik, de Leonardo berúgta helyettem is. Akkor, abban a pillanatban az volt a legfontosabb, hogy így végleg eldőlt a meccs.

Böde saját egyéni rekordjai is szóba kerültek, a Fradi 13-asa elmondta, a gólkirályi cím nem foglalkoztatja jelenleg, annak ellenére, hogy 14 találattal vezeti a listát.
– Motivál, persze, hogy motivál, de a szezon előtt nem tűztem ki akkor magamnak ilyen komoly célokat, ráadásul elég későn jött az első találatom, bár azt talán ráfoghatom a beilleszkedésre. De ismerem a saját statisztikáimat, és természetesen szeretném megdönteni az egyéni rekordomat. Tudom, hogy paksi színekben 24 meccsen rúgtam 15-öt két éve a bajnokságban, jó lenne azért ennél most tovább jutni. Korábban kétszer lőttem mesterhármast, a Vasas és a Pécs ellen. De én minden meccsnek úgy megyek neki, hogy szeretnék betalálni. A góllövőlistát külön nem figyelem, arra ráérek majd a bajnokság utolsó fordulója előtt ránézni – vélekedett a Fradi válogatottja, aki arról is beszélt röviden, hogy Ricardo Moniz külön is foglalkozik vele.

– Vannak dolgok, amelyeket külön is fejlesztünk. Most nem árulom el, hogy mi az, de sokszor ha kell, edzés után is gyakorolunk külön –
fejezte be a Siófok ellen mesterhármast szerző Böde Dániel.

forrás: csakfoci.hu

Reklámok