Ha nehezen is, de sikerült az MLSZ-től egy indoklást “kicsikarnunk”. Ígéretük szerint a jövőben bővebb tájékoztatást adnak majd a weboldalukon a szankciókkal kapcsolatban.

Oldalunk felvette a kapcsolatot a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, miután a szervezet az Eger elleni NBI-es bajnoki után 100.000 Forintra büntette klubunkat, látszólag a semmire, mint ahogy ezt Ti meg is jegyeztétek az erről szóló hír alatt. Ezután gondoltuk úgy, hogy elég volt a “rendezési hiányosságokból” és az “egyéb rendbontásokból”, kíváncsiak vagyunk a valós okokra. A következőket kértük: tételes lebontást a Ferencváros és szurkolói által elkövetett szabálytalanságokról, a szabálytalanságok “egységárát” (pl.: egy bedobott söröspohár 10.000 Forint) és a visszaeső minősítés hatását a végső összegre (pl.: 3 szabálytalanság, összesen 50.000 Ft. mivel visszaesők, ezért 1.5-es szorzó, tehát 75.000 Ft a büntetés).

Idézet a szövetséggel folytatott levelezésünkből:

…az Ön által igényelt tételes lebontás nem létezik…

Az MLSZ Biztonsági Szabályzat 28. §-ában a nézők tájékoztatására vonatkozó előírásokat megsértette azzal, hogy nem gondoskodott arról, hogy a nézők a mérkőzést megelőzően tudomást szerezhessenek a mérkőzést érintő valamennyi számukra fontos információkról különösen a tiltó rendelkezésekről és az őket érintő ellenőrzésekről. (Szabályzat 1. sz. melléklet) De nem volt tájékoztatás a stadionon kívül a hazai ill. a vendég szektorok elhelyezkedéséről. A hangosbemondó folyamatosan a pályakorláton belül tartózkodott, a gólokat követően buzdította a hazai szurkolókat. Az FT súlyosbító körülményként értékelte, hogy a sportszervezet az FSZ 14. § (3) bekezdése alapján visszaesőnek minősül.

Bár a folyamatot és az összegeket továbbra is homály fedi, legalább tudjuk, hogy mi volt az ellenőrök szerint szabálytalan. Szasza viselkedésének margójára megjegyeznénk, hogy a “nyugaton már megoldott” bajnokságokban bevett szokás az eredmény és gólszerző “bemondatása” a szurkolókkal… (pl.: Rapid Wien, Bayern München).

Reklámok