Esti ellenfelünk edzője elismerőleg szólt a csapatunkról.


„Az idény legnehezebb mérkőzésére számítok, mert jelenleg a Ferencváros a legjobb csapat Magyarországon”
– jelentette ki Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője. Hogy honnan ez a határozottság? „Nem én mondom ezt. Ha megnézzük az utóbbi hat forduló eredményeit, egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből keddi ellenfelünk. Szerintem a Győr már megnyerte a bajnokságot, de a Ferencvárosban van valami plusz az ETO-val és a Videotonnal szemben is.”

A bajnokság egészét figyelembe véve a táblázaton a ferencvárosiak a negyedikek, a kispestiek a hatodikak. De maradjunk még a rangsorolásnál, és használjunk egy másik mértékegységet: a 48 éves olasz tréner saját szempontját, az összevetést hazája futballjával. A tuttomercatoweb.com oldalnak adott interjújában a minap arról beszélt, hogy az NB I-ből öt-hat csapat könnyedén megüti a Serie B mércéjét, a többi inkább a Lega Pro szintjén áll.

„Hadd pontosítsak, mert úgy gondolom, hogy játékoskerete alapján a Ferencváros és a Videoton akár a Serie A-ban is megállná a helyét, igaz, valószínűleg a kiesés ellen küzdene
– mondta a Torino, a Brescia, a Sampdoria, a Piacenza, a mexikói América és a német Eintracht Frankfurt korábbi hátvédje. – A Győr és a Debrecen semmivel sem rosszabb az olasz másodosztály csapatainál, míg a többiek, köztük a Honvéd is inkább a harmadosztályban lennének nálunk sikeresek.”

A kispesti tréner a néző nélküli futball nagy ellensége (ki nem az?), és mivel többször, így az Újpest elleni derbin is látta játszani élőben a Ferencvárost, nyugodt szívvel mondhatja, a kivételes meccshangulatot teremtő zöld-fehér tábor szintén Serie A-s kategória. Tavaly augusztusban ötezer ember előtt győzött 2–0-ra az Üllői úton a Honvéd, a Bozsik József Stadionban a tömeg helyett Rossi inkább a szakmai felkészültségre alapozhat.

„Ismerem a Ferencváros játékát, ami azonban nem jelenti azt, hogy tudom a legyőzésének módját is – folytatta a szakember. – A feltérképezés lényege, hogy az ember igyekszik megtalálni a vetélytárs sebezhető pontjait, hogy aztán a saját eszközeivel kihasználja azokat. A Ferencváros esetében nehéz a dolgom, mert szinte nincs gyenge pontja. Kiváló minőséget képvisel az együttes, ragyogó játékosok állnak Ricardo Moniz rendelkezésére, elég mondjuk Bödét, Leonardót, Csukicsot vagy Aborah-t említeni.

forrás: nso.hu

Reklámok