A DVTK új vezetőedzőjének vasárnap igaza lesz, csak a meccs után a Fradi tábor elutazik tőlük.

Kovac Zoltán, a DVTK vezetőedzője csütörtökön délelőtt megtartotta első edzését. A tréningen nem csak szurkolók képviselték magukat szép számmal, hanem a sajtó képviselői is, akikkel az edzés után beszélgetett a szakember.

– Minden embernek van választása, hogy elfogad egy új munkát vagy sem. Az, hogy én lettem a Diósgyőr vezetőedzője egyáltalán nem nevezhető egy egyszerű döntésnek, hiszen a kialakult helyzetben a tulajdonos és az ügyvezető urak kértek fel a feladatra, amit igyekszem a legjobb tudásom szerint ellátni. Úgy érzem a klub vezetői megtiszteltek a felkéréssel –
kezdte a nyilatkozatát Kovac Zoltán, majd újságírói kérdésre válaszolva hozzátette: – Az első napomon máris módosítottam az edzésprogramot, s két tréninggel készülünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy megnézzem a játékosokat, hogy miként reagálnak bizonyos feladatokra egyénileg és csapatként, illetve természetesen az, hogy sokat legyünk együtt.

Arra a kérdésre, hogy mik azok a dolgok, amiken változtatni szeretne a szakember, az alábbiakat felelte: – A tiszteleten, ahogy a játékosok viseltetnek a szurkolók, a klub vezetői, illetve a Diósgyőr összes munkatársa felé. Fontos, hogy ezt a csapat kimutassa, de ne csak az előbb felsoroltak irányába, hanem saját maguk felé is, hiszen felnőtt emberek vagyunk családdal, barátokkal, valamint önbecsüléssel. Emellett a becsületen; azon, hogy mindenki becsületesen dolgozzon, maximálisan ellássa a ráosztott feladatait. Ha becsületesek vagyunk, akkor belátjuk a hibáinkat, és ha ez meg van, akkor változtatni is tudunk rajta. Csak így lehetünk jobbak!

Kovac Zoltán első alkalommal ül magyar csapat kispadján. – Szép idő van, megjöttek a fecskék. De félretéve a viccet, egyáltalán nem izgulok amiatt, hogy még nem dolgoztam korábban az NB I.-ben. A tisztelet bennem is meg van, tudom, hogy mire vagyunk képesek, így az is természetes, hogy bízok a játékosokban és a csapatban. Azt pedig, hogy milyen eredményeket érünk el a következő hetekben, majd kiderül a pályán. Várom, hogy az első meccsünkön a drukkerek ott legyenek a hátunk mögött, minden körülmények között. Amikor tavaly nyáron Miskolcra kerültem az volt az első információm, hogy itt vannak a legjobb szurkolók Magyarországon, akik a végtelenségig hajtják a csapatot. Szeretnék kialakítani egy nagy egységet, ahol a játékosok, a klub és az összes drukker egy igazi családot alkot. S ha ez meg van, akkor verhetetlenek leszünk.

A DVTK új mesterét ismerők tudják, hogy a humort sem veti meg a szakember, így volt ez az első edzésén is. – Ilyen az igazi Kovac Zoltán. Nagyon kemény vagyok a munkában, sokat követelek, de ez azért van, mert tisztelem őket. A humorra azért van szükség, hogy oldódjon a feszültég, hiszen a labdarúgók is emberek, nekik is vannak érzéseik. Ha ez meg van, akkor a focisták tudni fogják, hogy jöhetnek hozzám, bármilyen problémáik is lennének – zárta mondandóját a DVTK újonnan kinevezett vezetőedzője.

forrás: dvtk.eu

Reklámok