Rutinos kapusunk a Balaton partjára “költözik”.

Pastrovics Melinda kétszeres KEK-győztes, EHF-kupa-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes és kétszeres magyar bajnok kapus, aki tapasztalatával és nemzetközi rutinjával nagy hasznára lehet a csapatnak. A 31 esztendős Pastrovics Kiskunhalason kezdte pályafutását, innen került be abba a junior válogatottba, amely 2001-ben világbajnoki ezüstérmet nyert. Az ezt követő szezonban a Ferencvároshoz igazolt, és kisebb-nagyobb kitérők után oda többször visszatért, jelenleg is a Fradit erősíti.

“Összesen közel tíz évet töltöttem el a Fradinál, így kicsit fájó szívvel hagyom el a klubot. Nagyon szép eredményeket értem el, amelyek közül nem szeretnék egyet sem kiemelni, összességében az egész időszak nagyon jó volt, sokat köszönhetek a klubnak és a csapatnak” – mondta Pastrovics.

A váltás okáról a következőképpen vélekedik a játékos: “A Siófok által vázolt tervek szimpatikusak voltak számomra, előrelépésnek, és egyben kihívásnak érzem az előttem álló feladatokat. Egy ambiciózus, fiatal társaság tagja leszek a következő szezonban, és örülök neki, hogy számítanak a rutinomra és a tudásomra, valamint arra, hogy segítsem a fiatalokat. A klub az utánpótlás-nevelésben is előre szeretne lépni, és ez különösen tetszik, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk a gyerekek képzésével. Azt is el tudom képzelni, hogy valamikor én is ilyen területen tevékenykedjek”.

Siófok KC